Testovi za provjeru znanja maturanata

I maturanti na provjeri stečenih znanja
9058 pregleda 0 komentar(a)
Poklon testovi rješenja za gimnazijalce, Foto: Vijesti
Poklon testovi rješenja za gimnazijalce, Foto: Vijesti

U ponedjeljak, 16. marta, utorak, 17. marta i srijedu, 18. marta Vijesti vam, u saradnji sa Ispitnim centrom, poklanjaju zbirke testova za provjeru znanja maturanata iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika.

Iz godine u godinu maturanti su, kao i učenici ostalih srednjih škola, ali i svi osnovci na kraju 9. razreda, u obavezi da se podvrgnu finalnim testiranjima koja će pokazati stepen stečenih znanja tokom školovanja, ali i uspješnost obrazovnih institucija.

Cilj i osnovna ideja ovog projekta, baziranog na distribuciji testova za sve vrste crnogorskih škola, je ne samo provjera znanja nasih maturanata pred finalna testiranja već i detektovanje onih djelova gradiva na koje je potrebno obratiti posebnu pažnju. Isto tako, rješavanjem testova maturanti će se, u cjelosti, upoznati sa metodologijom rješavanja finalnih testova što je svakako olakšavajuća okolnost za svakog učenika.

Zato dragi naši maturanti, roditelji… ne propustite Vijesti u ponedjeljak, 16. marta, u utorak, 17. marta i u srijedu, 18. Marta, obezbijedite uzorke testova iz maternjeg jezika, matematike i engleskog jezika i ostvarite planirane rezultate na predstojećim testiranjima.

Bonus video: