Ministarstvo: Vlada pozdravlja odgovoran odnos MCP prema pitanju javnog zdravlja

"I pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, Vlada će ostati jednako posvećena dijalogu sa MCP o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti"
14970 pregleda 132 komentar(a)
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Sa jedne od litija u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Vlada pozdravlja promjenu stava Mitropolije crnogorsko-primorske i odluku da obustavi javna okupljanja u interesu zaštite zdravlja svih građana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Mitropolija crnogorsko-primorska je zbog prijeteće epidemije koronavirusa privremeno obustavila litije koje se organizuju četvrtkom i nedjeljom.

"Ovakav odgovoran odnos MCP prema pitanju javnog zdravlja neće se ni na koji način negativno reflektovati na kvalitet i intenzitet ekspertskog dijaloga na temu Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Naprotiv. I pored ozbiljnih izazova sa kojima se suočava zajednica u pogledu zaštite zdravlja građana, Vlada će ostati jednako posvećena dijalogu sa MCP o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, u iskrenom uvjerenju da je na terenu pravnih argumenata i činjenica moguće pronaći rješenja u najboljem interesu svih građana", kazali su iz Ministarstva.

Povezani članci

13. Mart 2020.

MCP privremeno obustavlja litije

Bonus video: