Bivši radnici pljevaljskog "Vodovoda" tvrde da su nezakonito dobili otkaz: Nijesmo htjeli u DPS sindikat

Direktora Čeda Gospića optužuju za otpuštanje nelojalnih radnika i dovođenje na desetine partijskih poslušnika...
201 pregleda 7 komentar(a)
Nemanja brašanac, Marijan Palibrk, Srđan Knežević, Foto: Privatna arhiva
Nemanja brašanac, Marijan Palibrk, Srđan Knežević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.02.2018. 18:27h

Trojica bivših radnika pljevaljskog “Vodovoda” - Nemanja Brašanac, Marijan Palibrk i Srđan Knežević koji su zajedno sa još četvoricom kolega proglašeni tehnološkim viškom, optužili su direktora Čeda Gospića da je na njihova mjesta zaposlio nove radnike.

Tvrde da je to nezakonito i da su dobili otkaz jer nijesu pristali da budu poltroni i da uđu u njegov “žuti DPS sindikat ”.

“Onda si smislio bodovanje po obrascu čiji je krajnji rezultat morao biti naš progon iz Vodovoda. Svaki laik zna da kad nekoga proglasiš tehnološkim viškom - njegovo radno mjesto se gasi. Međutim, ti si na naša radna mjesta doveo druge radnike. Nemamo mi ništa protiv tih ljudi, ali treba da znaš da tebe i svu tvoju kliku smatramo za lične i porodične neprijatelje. Proglasio si tehnološkim viškom 7 radnika, a uposlio 37 novih. Istovremeno, bezočno optužuješ nekoga drugoga za nerealna zapošljavanja. Gdje je tu logika”, naveli su, između ostalog, u otvorenom pismu Gospiću.

Optužujući ga da je pokušao da radnike dovede do prosjačkog štapa.

“Otpuštanje nelojalnih radnika, dovođenje na desetine partijskih poslušnika, smanjenje plata radnicima, a povećanje primanja menadžmentu, povećanje cijena vode, zaduživanje preduzeće sa više kredita koje vraćaš tako što otimaš od usta radnika. To su tvoji poslovni rezultati u Vodovodu… Ovo preduzeće si oštetio za 'samo' tričavih 60.000 eura. Ipak, ti si u svom radnom vijeku navikao na milionske sume. Šta je za tebe i tvoje 'poslovne partnere' 60.000 eura? Pljevljaci pričaju da zapošljavaš samo političke istomišljenike, ali to nije sasvim tačno. Tebi je politika uvijek bila u zapećku materijalnog interesa - put preko koga sigurnim korakom gomilaš svoje bogatstvo. Za tebe ne postoji ideologija, država, nacija. Tvoj jedini bog je euro. Četrdeset godina direktoruješ i šefuješ od preduzeća do preduzeća i iza sebe ostavljaš pustoš: na stotine otpuštenih radnika, ugašena preduzeća, enormne dugove, kredite, stečaje... Kao po pravilu, posle svakog tvog novog 'poslovnog poduhvata' za tobom jure optužnice za pronevjeru milionskih suma. Nekim čudom uvijek se izmigoljiš u poslednjem momentu”.

Bonus video: