Ostavljeno vrijeme da se stranke izjasne o nalazu vještaka Popovića

Tužba Daily Pressa je podnijeta zbog negativne kampanje Pink televizije vođene protiv “Vijesti” i njegovih osnivača, a koja je trajala od 16. novembra 2013. do druge polovine februara 2014. godine i nastavljena nakon tog perioda
646 pregleda 0 komentar(a)
Privredni sud, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Privredni sud, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Rasprava u sporu nastalom po tužbi Daily Pressa protiv bivšeg Pink M Company, a danas firme Nova M, odgođena je u Privrednom sudu van ročišta za 7. april, kako bi parnične stranke imale vremena da se izjasne o nalazu koji je sačinio vještak ekonomsko - finansijske struke Milenko Popović.

Tužba Daily Pressa je podnijeta zbog negativne kampanje Pink televizije vođene protiv “Vijesti” i njegovih osnivača, a koja je trajala od 16. novembra 2013. do druge polovine februara 2014. godine i nastavljena nakon tog perioda.

Predmet se se nalazi kod sudije Privrednog suda Dijane Raičković.

Apelacioni sud Crne Gore poništio je u prvoj polovini 2019. godine presudu Privrednog suda iz 2018. kojom je odbijen tužbeni zahtjev “Daily Pressa”, vrijedan 660.000 eura protiv Pink M Company.

U ponovljenom postupku, Privredni sud Crne Gore je saslušao svjedoke, a sada se očekuje ishod finansijskog vještačenja. Prvostepeni sud je odbio zahtjev tužioca da se obavi multidisciplinarno vještačenje o tome koji uzroci na tržištu prouzrukuju gubitke, “ne samo iz ugla medija, nego iz ugla marketinga, sa sociološkim i politikološkim pristupom”.

Bonus video: