Bulatović: Odgovorno, preventivno i solidarno prema rizicima koje donosi korona virus

Iz preventivnih razloga, zatvoreni su svi ulazi u zgradu Opštine (Spomen Dom).Otvoren je glavni ulaz,iz ulice Buda Tomovića.Radnici koji na rade na organizaciji obezbjeđenja i prijemu stranaka, vodiće evidenciju prispjelih stranaka, dozvoljavajući da samo tri strane, uključujući i Upravu za nekretninu,u istom trenutku budu u zgradi Opštine
2608 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović, Dragana Šćepanović
Ažurirano: 16.03.2020. 16:56h

Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović pozvao sugrađane da „na odgovoran način primjenjuju preventivne mjere protiv korona virusa koje su donijeli Vlada Crne Gore, Ministarstvo zdravlja, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti i Institut za javno zdravlje“.

„ Opštinski tim za zaštitu i spasavanje je u stalnoj komunikaciji kako bi svi kapaciteti naše opštine imali kompletan preventivni učinak protiv korone virusa.Rad opštinske administracije biće organizovan prema datim preporukama. Naredbom Predsjednika Opštine, organi lokalne uprave, Centar za kulturu,Javna preduzeća i TO Kolašin obezbjediće dovoljne količine dezinfekcionih i drugih sredstava koji će se upotrebljavati u skladu sa datim uputstvima.“- kazao je on novinarima.

Iz preventivnih razloga, zatvoreni su svi ulazi u zgradu Opštine (Spomen Dom).Otvoren je glavni ulaz,iz ulice Buda Tomovića.Radnici koji na rade na organizaciji obezbjeđenja i prijemu stranaka, vodiće evidenciju prispjelih stranaka, dozvoljavajući da samo tri strane, uključujući i Upravu za nekretninu,u istom trenutku budu u zgradi Opštine.

„Pisarnica će raditi svakog dana od 10 do 12 sati.Gradjani mogu podnijeti zahtjev preko mail adrese: info.kolasin@gmail.com. Stranke, koje podnesu zahtjev, dužne su da ostave kontakt telefon i adresu u slučaju da zahtjev treba da dopune a riješene zahtjeve dobijaće preko adrese koju ostave.Stranke će dobiti broj telefona lica koje rade na pisarnici da se interesuju o svom zahtjevu svakog radnog dana od 10 do 12 sati, a ukoliko je potrebno dobiće i broj starješine organa koja donosi odluku po zahtjevu ili savjetnika koji postupa po zahtjevu.“- kazao je Bulatović.

On će, kako je saopšteno, primati stranke srijedom, od 10 do 12 sati, „a po proceduri prijema stranaka koju je precizirala Naredba“.

Starješine organa, saopštio je predsjednik Opštine, predložiće radnike koji mogu poslove obavljati od kuće kao i radnike – roditelje djece mlađe od 11 godina, koji su, „tokom narednih 15 dana po naredbi Vladinih organa, dužni ostati sa svojom djecom,uz plaćeno odsustvo, kod kuće“.

„Služba zaštite i spasavanja dužba je da održi postignuti operativni nivo, a u slučaju potrebe da ga i poveća kako bi bila spremna da odgovori zakonskim potrebama opštine Kolašin.Zabranjuje se komandiru Službe da za vrijeme trajanje Naredbe, radnicima daje slobodne dane, neplaćeno odsustvo i godišnje odmore. Sve starješine u organima lokalne uprave,komunalne policije,javnih preduzeća, obavezni su jednom a po potrebi i više puta dnevno, da obavještavaju o izvršavanju svojih zakonskih obaveza i postupanja po Naredbi.“- reko je on.

Panika od „praznih rafova“ , reko je Bulatović, nepotrebna je. U razgovoru sa rukovodiocima trgovačkih objekata, predstavnici kolašinske vlasti, dobili su uvjeravanja da će biti dovoljno životnih i ostalih namirnica tako da je panika od praznih rafova nepotrebna. Iz dvije kolašinske apoteke, kako je rekao Bulatović, saopšteno je „ da će imati urednu snadbjevenost ljekovima i dezinfekcionim sredstvima“.

Izkolašinske Opštine saopšteno je da su kontakt telefoni u lokalnoj uopravi 020/865 760, 068/101520, 068/830 704 , u periodu od 10 do 12 sati.

Skraćeno radno vrijeme CZR

Zbog važećih naredbi i preporuka u cilju sprječavanja prenošenja novog koronavirusa, rad sa strankama u JU Centar za socijalni rad (CZR) za opštine Mojkovac i Kolašin će se realizovati radnim danima od devet do 12 sati.

„Obavještavamo vas da je rad prvostepenih socijalno-ljekarskih komisija obustavljen dok traju privremene mjere. U cilju očuvanja javnog zdravlja, molimo vas da dolaske u prostorije CSR Područne jedinice Kolašin svedete na minimum, dok sve informacije kao i način ostvarivanja prava iz socijalne i dječije zaštite možete dobiti putem telefona na broj 020/865-645, 067/240-807 i e-mail adrese csrkol@t-com.me“- saopštio je rukovodilac Kolašinske kancelarije CZR Duško Šćepanović.

Bonus video: