Penzioneri da se uzdrže od posjeta Fondu PIO

Privremene mjere podrazumijevaju da se radno vrijeme za rad sa strankama privremeno ograničava na period od 8 do 11 sati svakog radnog dana, uz poseban režim ulaska u prostorije.
1167 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) apelovao je na penzionere da se uzdrže od dolazaka u prostorije Fonda, osim u slučajevima prijeke potrebe, a da se za sve informacije obrate telefonom ili mejlom.

Direktor Fonda PIO Dušan Perović je, shodno preporukama Vlade za sprovođenje privremenih mjera za sprječavanje infekcije izazvane novim koronavirusom, a u cilju zaštite penzionera, donio privremene mjere.

Privremene mjere, kako se navodi na sajtu Fonda, podrazumijevaju da se radno vrijeme za rad sa strankama privremeno ograničava na period od 8 do 11 sati svakog radnog dana, uz poseban režim ulaska u prostorije.

“Ulazak će biti naizmjeničan, o čemu će voditi računa ovlašćeni službenici Fonda”, navodi se u saopštenju.

Sve potrebne informacije korisnici i osiguranici mogu dobiti na brojeve telefona ili mejl adrese ovlašćenih službenika. Te kontakte svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu Fonda.

“Privremeno se obustavlja rad u kancelarijama područnih jedinica Kolašin, Danilovgrad i Mojkovac. Korisnici mogu dobiti sve potrebne informacije u nadležnim područnim jedinicama”, navodi se u saopštenju.

Takođe, privremeno se obustavlja medicinsko vještačenje u Sektoru za medicinsko vještačenje - prvostepena invalidska komisija.

Korisnici i osiguranici biće blagovremeno obaviješteni o novom rasporedu vještačenja.

Bonus video: