Za državljane Crne Gore koji žele da se vrate iz Italije organizovan poseban let iz Rima

Iz Ambasada napominju da ukoliko je iz bilo kojeg razloga putniku izrečena mjera karantina ne smije napustiti Italiju, niti mjesto u kojem je smješten
26446 pregleda 21 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.03.2020. 18:09h

Ambasada Crne Gore u Rimu počela je pripreme za organizovanje posebnog leta aviona koji bi iz Italije za Crnu Goru trebalo da krene za nekoliko dana.

Kako je saopšteno iz Ambasade polazak aviona predviđen je iz Rima.

"O datumu i satnici bićete obaviješteni naknadno čim o tome budemo informisani od nadležnih", navodi se u saopštenju.

Troškove prevoza do Crne Gore snosi Vlada Crne Gore.

Svi povratnici biće podvrgnuti strogom zdravstveno-sanitarnom režimu (karantinu) u trajanju od najmanje dvije sedmice.

Karantinski prostor za te namjene biće određen na prvoj narednoj sjednici Vlade.

Svi koji žele da se vrate u Crnu Goru treba da na mejl Ambasade italy@mfa.gov.me hitno i ne kasnije od 9 časova 18. marta ujutru dostave ime i prezime, broj pasoša, broj telefona i mejl adresu, kopiju svog crnogorskog pasoša u prilogu (do 500 kb težine).

"Potrebno je jasno naglasiti da je putnik spreman da putuje i da prihvata obavezu da u određeno vrijeme bude na aerodromu u Rimu.

Istakli su nekoliko važnih napomena koje je potrebno imati u vidu.

"Prihvatiće se i istekli crnogorski pasoši izdati od 2008. godine. Putnici koji se nalaze u drugim gradovima dužni su da sami organizuju prevoz do Rima. Prilikom svakog kretanja na teritoriji Italije neophodno je imati sa sobom popunjen i potpisan obrazac lične izjave kojim se potvrđuje svrha kretanja. Formular obrasca možete štampati sa internet stranice Ambasade Crne Gore u Rimu http://ambasciatamontenegro.it/me/ (uz formular je dostupan i prevod na crnogorski jezik I uputstvo za popunjavanje)".

Iz Ambasada napominju da ukoliko je iz bilo kojeg razloga putniku izrečena mjera karantina ne smije napustiti Italiju, niti mjesto u kojem je smješten.

Bonus video: