Cetinje: Opštinski tim za zaštitu i spašavanje donio set novih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

Obustavlja se do daljnjeg rad gradske tržnice i Centra za lokalni ekonomski razvoj i EU projekte.
3059 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević
Cetinje, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević, Savo Prelević

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje donio je na današnjoj sjednici set novih mjera kako bi se spriječilo nekontrolisano širenje koronavirusa u Prijestonici.

"Obustavlja se do daljnjeg rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, osim u Građanskom birou koji će primati zahtjeve građana radnim danima od 10 do 12 časova i isključivo u hitnim slučajevima", navodi se u saopštenju Prijestonice.

Obustavlja se do daljnjeg rad gradske tržnice i Centra za lokalni ekonomski razvoj i EU projekte.

"Preporučuje se javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Prijestonica da do daljenjeg obustave rad sa strankama/ korisnicima, a tamo gdje to nije moguće, da svedu socijalne kontakte na minimum. Nalaže se rukovodiocima sekretarijata, direkcija i službi Prijestonice Cetinje da do daljnjeg organizuju rad od kuće i rotirajuća dežurstava, vodeći računa da se prilikom dežurstava u službenim prostorijama nalazi ograničen broj zaposlenih. Nalaže se Komunalnoj policiji da, u saradnji sa službenicima Odjeljenja bzbjednosti Cetinje, pojača nadzor iz svoje nadležnosti i da upozorava građane koji krše naredbu o zabrani javnih okupljnja, te da ih informiše o nužnosti njenog dosljednog poštovanja."

Nalaže se sekretarijatima, direkcijama i službama Prijestonice Cetinje, kao i preduzećima i ustanovama čiji je osnivač, da se striktno pridržavaju privremenih mjera zaštite građana od širenja koronavirusa, kao i preporuka upućenih državnoj upravi, privredi i medijima koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon sjednica Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti;

"Pozivamo građane da koriste servis e-uprave Prijestonice Cetinje „Sistem 48“ za podnošenje zahtjeva i upita organima lokalne uprave. Sistem 48 dostupan je na linku: http://sistem48.cetinje.me/web/. Građanima su na raspolaganju i kontakt telefoni i elektronske adrese organa uprave, koje su istaknute na internet stranici Prijestonice Cetinje. Molimo sugrađane koji sumnjaju da su inficirani koronavirusom da prvo pozovu Dom zdravlja ili Opštu bolnicu „Danilo I“ na brojeve telefona 067 444 810 i 067 073 775 i konsultujuju o daljoj medicinskoj proceduri i zbrinjavanju", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: