RRŽIŠNA INSPEKCIJA NA TERENU

Povećali cijene u trgovinama i apotekama, ali nema nepravilnosti

Iz Uprave su rekli da su izvršili nadzor kod 105 apoteka, od kojih je pet uvećalo cijene dezinfenkcionih sredstava i to koncentrovanog alkohola od 96 i 70 procenata, kao i Asepsol spreja
4742 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 18.03.2020. 14:59h

Tržnišna inspekcija je od 9. marta do juče utvrdila da je 14 trgovinskih objekata povećalo cijene prehrambenih proizvoda, dok je pet apoteka uvećalo cijene medicinskog alkohola i Asepsol spreja.

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da su izvršili 184 kontrole trgovinskih objekata u kojima se vrši promet prehrambenih proizvoda, te da u 170 slučaja nije došlo do promjene maloprodajne cijene (brašna, mlijeka, jaja, šećera, soli, pirinča, tjestenina, svježeg mesa, ribe, voća i povrća, jestivog ulja, dječije hrane, dječijih pelena, deterdženta za pranje veša i suđa, sapuna).

"U pogledu formiranja i isticanja cijena kod kontrolisanih subjekata, inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti", saopšteno je.

Iz Uprave su rekli da su izvršili nadzor kod 105 apoteka, od kojih je pet uvećalo cijene dezinfenkcionih sredstava i to koncentrovanog alkohola od 96 i 70 procenata, kao i Asepsol spreja.

"I kod ovih subjekata tržišni inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti u pogledu formiranja i isticanja cijena, budući da je formiranje cijena na tržištu Crne Gore slobodno osim za lijekove koji se propisuju i izdaju na teret obaveznog zdrastvenog osiguranja".

Iz Uprave su kazali da građani u velikoj mjeri prijavljuju povećanje cijena.