Radili uprkos naredbi Vlade: Zatvoreno 30 ugostiteljskih objekata

U Podgorici Turistički inspektori zatvorili deset ugostiteljskih objekata, Budvi osam, Herceg Novom šest. U Mojkovcu po nalogu inspektora zatvorena četiti, a u Bijelom Polju dva ugostiteljska objekta
27354 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Turistička inspekcija utvrdila je u protekla dva dana da je 30 ugostiteljskih objekata radilo u suprotnosti sa naredbama Vlade.

"Turistički inspektori su u Podgorici zatekli deset ugostiteljskih objekata, koja su obavljala djelatnost suprotno propisanim mjerama Vlade, pa su po nalogu inspektora zatvorena. U Budvi je zatvoreno osam objekata, dok je u Herceg Novom zatečeno šest objekata, koja su po ukazivanju inspektora zatvorena. U Mojkovcu su po nalogu inspektora zatvorena četiti, a u Bijelom Polju dva ugostiteljska objekta", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kazali su da će turistički inspektori i dalje nastaviti sa intenzivnim kontrolama po svim opštinama.

Novim mjerama za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog koronavirusa predviđeno je zatvaranje ugostiteljskih objekata – kafića, kafana, kafeterija, restorana i barova, osim ugostiteljskih objekata koji dostavljaju hranu i omogućavaju preuzimanje hrane i obroka, uz zabranu boravka gostiju u samim objektima.

Takođe zabranjeno je pružanje ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste, kao i zatvaranje disko klubova/barova i noćnih klubova/barova.

Bonus video: