MBA: Neophodno podržati privredu

U MBA su rekli da ponašanje Vlade u ovom više nego problematičnom periodu za sve građane Crne Gore i crnogorsku privredu, ocjenjuju promišljenom i odgovornom.
890 pregleda 0 komentar(a)
Biznis, Foto: Shutterstock
Biznis, Foto: Shutterstock

Montenegro biznis alijansa (MBA) ocijenila je da je apsolutno neophodno podržati privredu u dijelu ukidanja, umanjenja ili makar odlaganja plaćanja obaveza koje ima prema državi za vrijeme trajanja krize.

“Smatramo neophodnim odlaganje plaćanja kreditnih obaveza za određeno vrijeme, kako za privredu tako i za građane”, navodi se u saopštenju.

U MBA su rekli da ponašanje Vlade u ovom više nego problematičnom periodu za sve građane Crne Gore i crnogorsku privredu, ocjenjuju promišljenom i odgovornom.

“To je veoma važan podsticaj za sve nas koji se bavimo poslovima u sektoru biznisa i ekonomije da maksimalno iskoristimo sve svoje resurse i kapacitete da ovaj teški period prebrodimo što je moguće bezbolnije”, rekli su iz MBA.

U MBA su kazali da od ponašanja najodgovornijih segmenata vlasti zavisi i uspješnost zajedničkih nastojanja da se iz krize izazvane koronavirusom, koja sve brže i sve više postaje ekonomska, izađe sa što manje negativnih posljedica.

“Vlada zaista pokazuje spremnost za sve vidove podrške i pomoći građanima i privredi, bez obzira na činjenicu što sve takve mjere direktno utiču na stanje u javnim finansijama, kroz smanjeno punjenje budžeta”, navodi se u saopštenju.

U MBA smatraju da takav odnos svih najodgovornijih subjekata vlasti uliva povjerenje i očekivanja da će se nakon oslobođenja te pošasti, saradnja javnog i privatnog sektora nastaviti još snažnije i intenzivnije u interesu ukupnog razvoja ekonomije i društva u cjelini.

“Što se MBA tiče, mi ćemo kao i do sada ostati otvoreni za saradnju sa svim relevantnim subjektima koji se bave pitanjima biznisa i ekonomije i davati svoj puni doprinos, svjesni da je to segment od koga zavisi naš ekonomski i svaki drugi prosperitet”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: