Hrapović odao priznanje zdravstvenim radnicima

"Vi ste i do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije zdravstvenog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla"
5239 pregleda 21 komentar(a)
Kenan Hrapović, Foto: Screenshot
Kenan Hrapović, Foto: Screenshot

Ministar zdravlja Kenan Hrapović odao je priznanje zdravstvenim radnicima za iskazano požrtvovanje i profesionalizam.

"U danima koji su za nama, Vlada Crne Gore i nadležne institucije činile su sve da odgode pojavu koronavirusa koji danas, sada je to potpuno jasno, najveća javno-zdravstvena globalna prijetnja. Danas, kada je već jedan broj naših građana zaražen ovom opakom bolešću, želim da se obratim svim zaposlenima u zdravstvenom sistemu Crne Gore - ljekarima i sestrama, medicinskom i nemedicinskom osoblju”, kazao je Hrapović.

Ministar im je poručio da su birajući životni poziv nesumnjivo odabrali najhumaniju i zasigurno jednu od najtežih i najodgovornijih profesija.

"Spašavanje života i svakodnevna briga o zdravlju pacijenata i stanovništva - to svakako jeste. Vi ste i do sada u bezbroj situacija, počesto u skromnim i otežanim uslovima, kao pojedinci ili institucije zdravstvenog sistema, pokazali visoku profesionalnost i odgovornost u obavljanju svog posla”, saopštio je.

Hrapović je rekao da je ta odgovornost iskazana i potvrđena i prethodnih dana, u šta kao resorni ministar ni jednog trenutka nije ni sumnjao.

"No, u svakoj, pa i Vašoj profesiji, postoje one situacije u kojima je lična i profesionalna odgovornost na posebnom ispitu. Za sve Vas, to je ovaj trenutak. Vi ste na prvoj liniji odbrane od narastajuće epidemije, a institucije sistema i građani podrška u preduzimanju mjera da posljedice budu kontrolisane i što manje", saopštio je.

Hrapović je rekao da u danima koji slijede očekuje da još jednom ulože dodatne napore i sigurnošću, odgovornošću i energijom pomognu da zajednički pobijedimo ovu bolest i da kao društvo i sistem položimo i ovaj ispit.

Bonus video: