Nikšić: Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice u Župi

Moramo koristiti situaciju kada djeca ne idu u školu i kada ne funkcioniše autobuski saobraćaj”
890 pregleda 0 komentar(a)
Župa, škola, Foto: Svetlana Mandić
Župa, škola, Foto: Svetlana Mandić

Sjutra će u nikšićkoj Župi biti nastavljeni radovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice Rubeža- Župa.

“Radovi će početi od mosta na Krstovačama prema Rubežama, a za dionicu od mosta do brane će se uraditi dodatno prepojektovanje zbog izuzetno narušene putne konstrukcije”, kazao je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ), Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima početak radova donijeće i obustave saobraćaja na glavnoj saobraćajnici svakog dana, osim nedjeljom, u terminima od 08h-11h i od 13-15h.

“Shodno izvođenju radova dolaziće i do promjena u ovim terminima o čemu ćemo građane blagovremeno obavijestiti, a i ova situacija sa koronavirusom će sigurno nametati dodatne promjene. Moramo koristiti situaciju kada djeca ne idu u školu i kada ne funkcioniše autobuski saobraćaj”, kazao je Radulović.

Podsjetio je da je za rekonstrukciju saobraćajnice Opština Nikšić obezbijedila sredstva u visini od oko 1,5 miliona eura, za dionicu od Rubeža do brane na Liverovičkom jezeru.

“Mi u Župi nastavljamo sa realizacijom obećanih projekata, a sve zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji sa državnim i opštinskim institucijama. Građane molimo da imaju razumijevanja za sve probleme koje će donijeti nastavak rekonstrukcije. Vjerujem da ćemo uskoro početi sa realizacijom i ostalih dogovorenih projekata u našem mjestu, ali moramo imati razumijevanja prema situaciji koja je zahvatila cijeli svijet”, poručio je Radulović.

Bonus video: