Nkšić i Šavnik: Suzdržati se od paljenja vatre na otvorenom

Uprava za šume Crne Gore izdala je upozorenje da će oni koji požarima ugroze šume krivično odgovarati
1513 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

U šavničkoj opštini već nekoliko dana aktivni su požari, pa je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje skrenuo pažnju građanima “da se suzdrže od paljenja vatre na otvorenom prostoru kao i zabranu paljenja nekontrolisane vatre na svim površinama”.

“Ovo se posebno odnosi na poljoprivrednike i njihove članove domaćinstva koji pale vatru na svojim imanjima i istu ostavljaju bez kontrole i tako izazivaju požare, čime onemogućavaju Službu zaštite i spašavanja da svoje kapacitete stave na raspolaganje Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje a u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Nadamo se da će građani postupiti u skladu sa ovim saopštenjem i na taj način dati svoj puni doprinos u operativnom radu Službe zaštite i spašavanja, a posebno imajući u vidu novonastalu situaciju pojave korona virusa, kada svi moramo biti umjereni ka istom cilju – očuvanju zdravlja”, navodi se u saopštenju.

I u nikšićkoj opštini bilo je posla za vatrogasce. Na više lokaliteta je gorelo nisko rastinje – u rejonu Paprati, Podbožura, Trebjese, a u Bresticama su gasili i požar na jednom objektu.

Uprava za šume Crne Gore izdala je upozorenje da će oni koji požarima ugroze šume krivično odgovarati.

Bonus video: