Sekretarijat za zaštitu imovine traži od Carevića oslobađanje zakupnine najmanje tri mjeseca

Privremenim mjerama radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštite stanovništva od novog koronovirusa između ostalog zabranjen je rad ugostiteljskih objekata na teritoriji Crne Gore
4908 pregleda 1 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović

Sekretarijat za zaštitu imovine uputio je juče dopis gradonačelniku Budve Marku Careviću da se zakupci ugostiteljskih terasa i poslovnih prostora u vlasništvu Opštine Budva oslobode zakupnine u naredna tri mjeseca zbog teške situcije koju je izazvala epidemija koronovirusa.

“Privremenim mjerama radi sprječavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprječavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštite stanovništva od novog koronovirusa između oslog zabranjen je rad ugostiteljskih objekata na teritoriji Crne Gore. Sekretarijat za zaštitu imovine sproveo je postupak javnog nadmetanja za davanje u zakup privremenih lokacija za postvaljanjen ugostiteljskih terasa na temljištu u vlasništvu Opštine Budva, kao i poslovnih prostora u tržnom centru TQ Plaza, ugovori su zaključeni i zakupci imaju obavezu redovnog izmirivanja zakupa za navedene površine“, naveo je sekretar za zaštitu imovine Nikola Plamenac u dopisu Careviću.

Plamenac naglašava da je zakupcima privremenim mjerama zbog više sile zabranjen rad.

“Te je neizvjesno koliko će trajati čitava epidemija, a samim tim i ukupna zabrana rada, predlažem da preduzmete radnje u okviru svojih nadležnosti. Da se zakupci oslobode plaćanja zakupnine za period april, maj i jun. Takođe, ako ukupno aktuelna situacija potraje duže od tog perioda predlažemo da se zakupci oslobode zakupa do kraja tekuće godine. Svjesni činjenica da će aktuelna situacija proizvesti velike ekonomske gubitke po građane i privredu i smatramo da smo kao lokalna samouprava dužni da predložimo ovu mjeru koja ide u njihovu korist“, naveo je Plamenac.

Bonus video: