Danilović: Objavljivanje spiska nedopustivo i sramno, stidjećete se jednog dana

"To je fašizam i nesposobnost Vlade ujedno. Nesposobnost koja izvire iz panike proizvedene neznanjem i zlom namjerom, saopštio je Danilović
26087 pregleda 75 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Funkcioner Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović ocijenio je da je postupak Vlade da objavi spiska svih koji su u samoizolaciji i dodatno ih targetirati kao krivce "nedopustiv i sraman".

"To je fašizam i nesposobnost Vlade ujedno. Nesposobnost koja izvire iz panike proizvedene neznanjem i zlom namjerom. Stidjećete se jednog dana", saopštio je Danilović.

Navodi da se moglo razumjeti da su objavljena imena onih koji su makar i pokušali da prekrše izolaciju jer je takav pokušaj opasan po zdravlje zajednice i da takav pokušaj zaslužuje kaznu uz smještanje u karantin.

"Ali objavljivati imena svih i to uz odobrenje AZLP predstavlja opasan presedan i prepuštanje pravde građanima koji su i ovako dovoljno unezvijereni. Užasno i krvavo opasno".

Danilović ističe da čovjek koji je "možda bolestan, možda inficiran ne smije biti ni na kakvom spisku ako poštuje mjere i odgovoran je prema drugima".

"Samo brutalni strah i nesposobnost proizvode ovakvu sramotu. Osnovna moralna načela nikada ne prestaju da važe. Nikada. Ona se svjedoče do posljednjeg životnog časa. Ona važe i u vrijeme kuge i u vremenu radosti. Da ima neko da se postidi u vlasti zbog ovoga napola bismo ozdravili", zaključio je Danilović.

Bonus video: