#UČIDOMA

Počinje nastava na daljinu

Vrijeme nastave podijeljeno je zavisno od razreda. Svaki od njih ima između sat i sat i po predavanja dnevno
3740 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock, Shutterstock

Učesnici osnovnih i srednjih škola jutros od 8.00 sati krenuće učenje na daljinu, nakon što im je omogućeno da nastavu prate na televizijskim kanalima, Jutjubu #UčiDoma i internet stranici ucidoma.me.

Predstavljajući koncept #UčiDoma, ministar prosvjete Damir Šehović kazao je da nije vrijeme za paniku, nego za odgovornost i da je ponosan na ono što su za nedjelju dana uspjeli da postignu.

"Ne zbog toga što će to biti savršeno – jer neće, niti za tako kratko vrijeme može biti. Ali definitivno jeste najbolje što se moglo. Nijedna država regiona nije za samo nedjelju dana ovo uspjela. Mi jesmo”, istakao je ministar.

Nastava podrazumijeva emitovanje video-snimaka iz 14 predmeta a podijeljena je po razredima, pa će učesnici od prvog do petog razreda osnovne škole imati predavanja na kanalu UčiDoma (RTCG2), oni od šestog do devetog na UčiDoma 1 (MNE Sport 1), a svi razredi srednje na UčiDoma 2 (MNE Sport 2).

#UčiDoma raspored
#UčiDoma raspored(Foto: mps.gov.me)

Vrijeme nastave podijeljeno je zavisno od razreda. Svaki od njih ima između sat i sat i po predavanja dnevno.

“Za svega tri dana smo snimili čak nešto preko 300 video-snimaka predavanja koja je održalo oko 100 nastavnika”, kazao je Šehović.

Preporučujemo za Vas