Azilant prije 10 dana ilegalno prešao granicu, sproveden u karantin u Danilovgradu

Dežurni tužilac naložio policiji da obavijesti sanitarnog inspektora, epidemiologa i inspektora za strance koji će preduzeti mjere iz okvira svoje nadležnosti
4856 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters, Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters, Reuters

Azilant koji je prije oko deset dana ilegalno prešao granicu na području opštine Pljevlja, sproveden je u karantin u Danilovgradu.

Dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, obaviješten je juče, od dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac da je njihova patrola u mjestu Dobrilovina, kontrolisala osobu starosti oko 26 godina i da su utvrdili da je azilant.

On kod sebe, kako je saopšteno iz ODT Bijelo Polje, nije imao identifikacioni dokument.

"Isti je prilikom kontrole izjavio da je ilegalno prešao granicu na području opštine Pljevlja, da se na teritoriji Crne Gore nalazi oko 10 dana, te da je imao namjeru da ide u kamp za azilante u Podgorici. Tom prilikom, dežurni tužilac je naložio policiji da o istom obavijesti sanitarnog inspektora, epidemiologa i inspektora za strance koji će preduzeti mjere iz okvira svoje nadležnosti. Uprava policije obavijestila je ovog tužioca da će inspektor za strance isto lice sprovesti u karantin u Danilovgradu", saopšteno je iz ODT Bijelo Polje.

Bonus video: