Nikšićki novinari traže da ih lokalna uprava ne uskraćuje za informacije koje su bitne građanima

"Između ostalog, dopisnici nijesu bili upoznati sa zasijedanjem kriznog štaba Opštine, ali ni sa planom lokalne uprave da povuče dodatne mjere zabrane boravka i okupljanja građana na određenim mjestima u gradu"
2664 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Opštine, Foto: Svetlana Mandić
Zgrada Opštine, Foto: Svetlana Mandić

Lokalnoj upravi Nikšića dopisom su se obratili novinari svih medija koji u tom gradu imaju svoje dopisnike, nezadovoljni što u ovakvoj situaciji ne mogu da dobiju blagovremene i adekvatne informacije i o tome obavijeste građane. Dopis prenosimo u cjelosti.

„S obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj se nalaze građani Crne Gore i Nikšića, dopisnici medija u gradu pod Trebjesom smatraju da lokalna uprava u ovom trenutku ne pokazuje potpunu posvećenost informisanja javnosti o potezima koje prave. Iako je prethodnih dana donosen veliki broj mjera od strane lokalne uprave, niko iz Opštine nije poslao dopis medijima i informisao ih o povučenim potezima. Od ovoga je izuzet samo lokalni medijski servis, dok su ostali novinari Nikšića zaboravljeni u trenutku kada je svaka informacija važna za zdravlje i život građana.

Između ostalog, dopisnici nijesu bili upoznati sa zasijedanjem kriznog štaba Opštine, ali ni sa planom lokalne uprave da povuče dodatne mjere zabrane boravka i okupljanja građana na određenim mjestima u gradu.

Pandemija je ujedinila sve ljude u Crnoj Gori, pa bi i Opština Nikšić trebalo da obavještava sve medije o svojim potezima u borbi protiv ovog zajedničkog problema.

Sve razlike ostavljamo po strani i nadamo se da ćemo zajednički sa lokalnom upravom našeg grada u budućnosti imati bolju saradnju, a pogotovo u ovom momentu kada je zajedništvo potrebnije više nego ikad”, navodi se u zajedničkom dopisu koje su potpisali novinari/dopisnici TVCG, RCG, TV Vijesti, Pobjede, Dana, Dnevnih novina, Vijesti, agencije MINA i portala Onogošt.

Bonus video: