Gradnačelnik Pljevalja: Opština raspolaže sa tri objekta za potencijalni karantin

“Posebno se zahvaljujem svima vama koji poštujete najvažniju preporuku koju svaki dan ponavljamo, a to je ostanimo doma”, rekao je Golubović
3807 pregleda 3 komentar(a)
Detalj sa konferencije, Foto: Goran Malidžan
Detalj sa konferencije, Foto: Goran Malidžan

Gradonačelnik Pljevalja Igor Golubović kazao je da Opština raspolaže sa tri objekta za potencijalni karantin sa preko 60 mjesta. Opština je ističe on, dobila pozitivan odgovor od pljevaljskih hotelijera koji su spremni da ustupe svoje objekte za potencijalne lokacije za karantin, sa preko 30 soba i oko 90 ležajeva.

Golubović je to rekao u obraćanju građanima Pljevalja nakon daanašnjeg sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje.

On se u svoje ime I u ime građana pohvalio odgovoran i mukotrpan rad naših zdravstvenih radnika, prije svega epidemiologa dr Biljane Čarkilović i sanitarnog inspektora dr Olivere Miler, ali i svih ostalih zdravstvenih radnika kao i pripadnika policije, komunalne policije, vojske.

“Posebno se zahvaljujem svima vama koji poštujete najvažniju preporuku koju svaki dan ponavljamo, a to je ostanimo doma”, rekao je Golubović

Opštinski tim kontinuirano prati i sprovodi sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti ali i istovremeno prepoznaje specifične potrebe za njihovo sprovođenje na lokalnom nivou.

“Prije nego što pređem na informisanje o konkretnim mjerama i aktivnostima koje sprovodimo ili koje smo sve sproveli još jedan put želim da naglasim da je ovo borba svih nas za naše najmilije, odnosno naše familije i u toj borbi se ne prepoznaje nacionalna, vjerska ili bilo koja društvena pripadnost pa i politička opredjeljenost. Dragi sugrađani, želim da vas uvjerim da svi mi kao odgovorni ljudi radeći javne poslove preduzimamo i na nacionalnom i lokalnom nivou mjere i aktivnosti najbolje što znamo i u najboljoj namjeri jer u krajnjem radimo to radi nama najbližih.. Zbog toga vas još jednom molim da i dalje budete odgovorni i shvatite ozbiljnost situacije sa kojom se sa manje uspjeha bore i mnogo bogatija i naprednija društva od našeg i pozivam one neodgovorne pojedince da se suzdrže i najmanjeg pokušaja unošenja panike, širenja dezinformacija za rad jeftinih i kratkoročnih ciljeva ili ličnih frustracija. Zato je i jedan od zaključaka današnje sjednice i poziv svim predstavnicima medija ali i onim koji aktivno svoje mišljenje saopštavaju javno putem društvenih mreža da dva puta razmisle prije iznošenja neke informacije ili je bar provjere sa druge strane nadležnih organa”, kazao je Golubović.

Rekao je da je na današnjem sastanku analizirano sprovođenje mjera utvrđenih na prethodnim sastancima koje uključuju kontrolu zabrane upotrebe javnih površina za okupljanje, korišćenje stadiona i trim staze, dječijih igrališta i sportskih terena.

“Pohvaljeni su naši sugrađani koji su i pored striktnih vjerskih i drugih lokalnih običaja sproveli obrede sahranjivanja u najužem porodičnom krugu. Sva komunalna preduzeća rade na održavanju javnih površina, dezinfekciji pristupnih puteva javnim objektima, bankama i prodavnicama i pružaju usluge grijanja, odnosno u punom kapacitetu ostvaruju javni interes. Zato vas poštovani sugrađani molim da nastavite da pokazujete odgovoran građanski odnos kao korisnici usluga komunalnih preduzeća jer i od ispunjavanja vaših obaveza zavisi njihov rad. Zahvaljujemo se i vrijednim sugrađankama koje obavljaju posao gerontodomaćica kao i brojnim volonterima koji su se javili Crvenom krstu koji će organizovati njihov rad. Posebno ističem i naše sugrađanke koje su se uključile na poziv lokalne uprave za izradu zaštitnih maski, tako da su naše kolege zahvaljujući njima već dobile isporuku maski do momenta kad će stići nabavke od proizvođača”, rekao je Golubović.

Predsjednik opštine je kazao da će od sjutra Opština obezbijediti besplatan broj telefona „1511“, koji će građanima biti dostupan svaki dan od 8 do 20 časova radi pružanja svih neophodnih informacija iz djelokruga rada lokalne uprave i lokalnih komunalnih preduzeća i javnih ustanova.

“Ovaj servis građani ne treba da shvate kao zamjenu za besplatni broj Instituta za javno zdravlje i Nacionalnog koordinacionog tijela koji je otvoren za komunikaciju sa građanima u vezi sa korona virusom”, rekao je Golubović.