Karantin za dio zaposlenih u hercegnovskom Domu zdravlja

“Herceg Novi, kao i Crna Gora imaju dovoljno zdravstvenih radnika za zbrinjavanje pacijenata”
7995 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Pixabay, Pixabay
Herceg Novi, Foto: Pixabay, Pixabay

Među osobama koje su u karantinu u Herceg Novom su i zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa oboljelim pacijentom, a prema saznanjima “Vijesti” riječ je o zaposlenima u internističkoj i rendgen ambulanti.

Iz Vlade su juče potvrdili “Vijestima” da je medicinsko osoblje u skladu sa protokolom u karantinu i ocijenili da “Herceg Novi, kao i Crna Gora imaju dovoljno zdravstvenih radnika za zbrinjavanje pacijenata”.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) juče su saopštili da ne razdvajaju podatke testiranih osoba ni po kojoj osnovi, pa ni po zanimanju, već u skladu sa protokolom testiraju sve sumnjive slučajeve i one koji su bili u kontaktu sa osobama kod kojih je potvrđena infekcija.

“Među njima ima zdravstvenih radnika, a jako je bitno da zdravstveni radnci koji su bili u pogođenim područjima i koji su doputovali u Crnu Goru u prethodne dvije sedmice isto kao i svi dobijaju rješenje o neophodnosti samoizolacije i tamo provode 14 dana da bi bili apsolutno sigurni da nisu bili izloženi virusu i da nisu razvili određene simptome”, kazao je pomoćnik direktora IJZ Senad Begić.

Bonus video: