Bijelo Polje: Pacijente sumnjive na koronu će pregledati u "Tisi"

Ukoliko pacijent nema simptome oboljevanja od Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska njega u Centru za hitnu medicinsku pomoć ili bolnici
3695 pregleda 0 komentar(a)
Bjelopoljska Opšta bolnica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Bjelopoljska Opšta bolnica, Foto: Arhiva "Vijesti"

U prostorijama Dnevnog centra “Tisa” u Bijelom Polju , sinoć je počeo da radi tim za trijažu pacijenata sa sumnjivim simptomima virusa Covid-19, radi prevencije širenja koronavirusa.

Jedinica u kojoj će se nalaziti medicinski tim sa zaštitnom opremom radiće trijažu pacijenata.

Svim pacijentima sa pozitivnom anamnezom mjeriće se tjelesna temperatura beskontaktnim uređajem, uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika.

Ukoliko se posumnja na infekciju koronavirusom, u konsultaciji sa epidemiologom pacijentu se uzima uzorak brisa koji se šalje na analizu Institutu za javno zdravlje u Podgoricu.

Ukoliko pacijent nema simptome oboljevanja od Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska njega u Centru za hitnu medicinsku pomoć ili bolnici.

Na ovaj način će biti zaštićeni od kontaminacije Dom zdravlja, bolnica i Hitna pomoć od sumnjivih pacijenata na koronavirus.

Tim za zaštitu i spašavanje iskazuje zahvalnost za organizaciju jedinice za trijažu, koja je uspostavljena u kratkom roku zahvaljujući direktorici Doma zdravlja dr Majdi Dobardžić i direktorici Opste bolnice dr Biserki Bulatović, kao i medicinskom osoblju ovih ustanova koje će raditi u tri smjene.

Inače, u bjelopoljsku bolnicu je juče dopremljen respirator koji je poklonio poznati fudbaler Stefan Savić.

Bonus video: