Tivat: Jedno traže, a drugo ugovaraju

29 hiljada i 376 eura vrijedan je ugovor sa podgoričkom firmom. U njemu stoji da je osnov za njegovo zaključivanje zahtjev Opštine za „nabavku radova na izgradnji potpornih zidova na dijelu morske obale“ i “Baueraova“ ponuda na taj zahtjev, ali je u dijelu “predmet nabavke“ u članu 1 ovog ugovora navedeno da se izvođač obavezuje da za račun naručioca izvrši radove na atmosferskoj kanalizaciji
4315 pregleda 2 komentar(a)
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković
Upravna zgrada Opštine Tivat, Foto: Siniša Luković

Tvrdnje dijela opozicije u Tivtu da je aktuelna DPS-SD-HGI lokalna administracija u proteklom periodu predimenzionisana partijskim zapošljavanjem kadrova diskutabilne stručnosti i da administraciji gradonačenika Siniše Kusovca (DPS) manjka profesionalizma, dobile su u ponedjeljak i definitivnu potvrdu u slučaju od 23. marta kada je Opština sklopila dva ugovora o izvođenju radova sa kompanijom “Bauer“ iz Podgorice, oba na osnovu poziva za dostavljanje ponuda za javne nabavke malih vrijednosti.

U jednom slučaju 6. marta je tražen je izvođač radova na atmosferskoj kanalizaciji i po tom je osnovu sa „Bauerom“ sklopljen ugovor vrijedan 9.857 eura sa PDV-om.

U drugom slučaju, Opština je 6. marta raspisala poziv za nabavku male vrijednosti - radova na izgradnji potpornih zidova na dijelu morske obale, za što je opet izabrana ista firma koja je za taj posao tražila 29.376 eura sa PDV-om. Ugovori o izvođenju radova sa „Bauerom“ su potpisani 23. marta i u oba slučaja je to u ime lokalne uprave Tivta kao investitora - naručioca radova, uradio Kusovac.

Da Kusovac, izgleda, uopšte ne gleda što potpisuje u ime Opštine, a da njegovi saradnici koji pripremaju te ugovore u ime lokalne uprave kao naručioca nesavjesno obavljaju svoj posao pokazuje ugovor vrijedan 29.376 eura. U njemu stoji da je osnov za njegovo zaključivanje zahtjev Opštine za dostavljenje ponuda za javnu nabavku male vrijednosti „nabavka radova na izgradnji potpornih zidova na dijelu morske obale“ i “Baueraova“ ponuda na taj zahtjev, ali je u dijelu “predmet nabavke“ u članu 1 ovog ugovora navedeno da „Naručilac (Opština Tivat) ustupa, a izvođač („Bauer“) se obavezuje da za račun naručioca izvrši radove na atmosferskoj kanalizaciji....“

Bonus video: