NKT: Mjere donijete nakon prvog saznanja o širenju infekcije u Tuzima dale rezultat

Nacionalno koordinaciono tijelo pozvalo sve državne institucije da sa ciljem zaštite zdravlja i života građana nastave da bez izuzetka procesuiraju svako kršenje naredbi
3282 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela, Foto: Gov.me
Sa sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela, Foto: Gov.me

Mjere koje su preduzete nakon prvog saznanja o širenju infekcije u Tuzima dale su rezultat.

To je saopšteno nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

"Novi izvještaji su potvrdili punu opravdanost mjera preduzetih u cilju zaštite zdravlja građana Tuzi i šire. Visoko su ocijenjeni disciplina većine građana Tuzi, koji u potpunosti poštuju mjere, kao i saradnja i kooperativnost lokalne samouprave na čelu sa predsjednikom Opštine Nikom Đeljošajem", saopšteno je nakon sjednice..

Ocijenjeno je da štab, na čelu sa prof. dr Rankom Lazovićem, "pravovremeno i uspješno sprovodi sveobuhvatne mjere adaptacije crnogorskog zdravstvenog sistema na pandemiju koronavirusa".

"Takav pristup će biti najbolji mogući garant zaštite zdravlja i životâ građana i pružanja mogućih zdravstvenih usluga u skladu sa okolnostima".

Nacionalno koordinaciono tijelo je, kako se dodaje, informisano o pojedinačnim pokušajima kršenja naredbi.

Još jednom su pozvane sve državne institucije da sa ciljem zaštite zdravlja i života građana nastave da bez izuzetka procesuiraju svako kršenje naredbi.

"Na sjednici je konstatovano da je i u vrijeme kada je cio svijet zaokupljen borbom protiv pandemije koronavirusa uočeno širenje lažnih vijesti od strane pojedinaca i grupa koje nastoje da i ovu situaciju iskoriste za svoje destruktivne politike. Nacionalno koordinaciono tijelo je odlučilo da se sanitarne knjižice koje posjeduju određena lica, a kojima je istekao rok važenja, smatraju važećim do 30. juna 2020. godine. Donijeta je odluka o formalnom proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID 19 zbog koje je ugroženo čitavo područje Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: