BORBA PROTIV KORONAVIRUSA

Prekinuli specijalizaciju: Opštoj bolnici Bijelo Polje na raspoganje se stavilo 20 ljekara

Među mladim ljekarima su Jusuf Kadić, Selim Agić, Nikola Veličković, Tijana Rovčanin, Denisa Kovačević, Ilda Kadić, Elmasa Kapetanović, Davor Bulatović, Emil Nasufović, Ivana Boškovič, Nikola Delević, Admir Hasić, Meliha Nasufović, Snežana Vuković, Sonja Veličković, Marko Simonović, Miloš Raičević, Mirela Banda, Amila Ćatović i Damir Ćorović
7435 pregleda 0 komentar(a)
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Opšta bolnica Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković, Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.03.2020. 17:42h

Na poziv Opšte bolnice i Doma zdravlja, ali i samoinicijativno, u Bijelo Polje je stiglo 20 ljekara koji su prekinuli specijalizaciju i stavili se na raspolaganje u borbi protiv koronavirusa. 

Oni su raspoređeni u trijažni centar koji je formiran u Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju “Tisa” i radiće u tri smjene.

Direktorica bolnice Biserka Bulatović kazala je da su ti ljekari pokazali spremnost da se priključe timu i budu dio šireg kolektiva u borbi protiv Covida 19.

“Mladi ljekari su vraćanjem u matičnu ustanovu prekinuli su specijalistički staž. Kolektiv je jedinstven i spreman da odgovori svakom zadatku, a sve u cilju očuvanja zdravlja građana”, kazala je Bulatović.

Trijažni centar je formiran kako bi bili zaštićeni od kontaminacije Dom zdravlja, Bolnica i Hitna pomoć od sumnjivih pacijenata na korona virus. Tim za trijažu pacijenata sa sumnjom na simptome Covid -19 radiće sa zaštitnom opremom. 

U trijažnom centru svim pacijentima sa pozitivnom anamnezom mjeriće se tjelesna temperatura beskontaktnim uređajem, uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. Ukoliko se posumnja na infekciju korona virusom, u konsultaciji sa epidemiologom, pacijentu se uzima uzorak brisa koji se šalje na analizu Institutu za javno zdravlje. 

Ukoliko pacijent nema simptome obolijevanja, biće mu omogućena dalja medicinska njega u Centru za hitnu medicinsku pomoć ili bolnici.

Tim za zaštitu i spasavanje iskazuje zahvalnost za organizaciju jedinice za trijažu, koja je uspostavljena u kratkom roku.

Među mladim ljekarima su Jusuf Kadić, Selim Agić, Nikola Veličković, Tijana Rovčanin, Denisa Kovačević, Ilda Kadić, Elmasa Kapetanović, Davor Bulatović, Emil Nasufović, Ivana Boškovič, Nikola Delević, Admir Hasić, Meliha Nasufović, Snežana Vuković, Sonja Veličković, Marko Simonović, Miloš Raičević, Mirela Banda, Amila Ćatović i Damir Ćorović.

Preporučujemo za Vas