Sve najbitnije - Crna Gora i koronavirus

Donosimo pregled najbitnijih informacija u vezi situacije sa koronavirusom u Crnoj Gori
14743 pregleda 3 komentar(a)
Mjere zbog koronavirusa: Zatvoreno šetalište u Tivtu, Foto: Savo Prelević
Mjere zbog koronavirusa: Zatvoreno šetalište u Tivtu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.03.2020. 22:22h

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je pandemiju koronavirusa u svijetu.

U Crnoj Gori je do sada umrla jedna osoba, a 91 osoba je oboljela od koronavirusa.

Nove mjere NKT-a.
Vikendom će mjera važiti od subote od 13 do ponedjeljka do 5 sati ujutro Novim privremenim mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zaštitu građana od koronavirusa zabranjen je izlazak iz objekta stanovanja od 19 do 5 sati ujutro od ponedjeljka do petka . Vikendom će mjera važiti od subote od 13 do ponedjeljka do 5 sati ujutro.
Vijesti.me | Sourcefabric
Nova mjera ulcinjskog tima za zaštitu i spašavanje.
"Odluka je na neki način i iznuđena jer smo u poslednja dva dana, suprotno naredbama i mjerama NKT, imali masovne posjete i okupljanja na Adi Bojani, kao da je ljeto", kazao je Mehmeti Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje danas je donio odluku o zabrani kretanja automobila i fizičkih lica od mosta na Port Mileni prema Adi Bojani, koja se ne odnosi na stanovnike Štoja, vlasnike restorana i zaposlene angažovane na održavanju i zaštiti objekata.
Vijesti.me | Sourcefabric
Predsjednik Force Nazif Cungu uputio je danas telegram saušešća ambasadoru Italije u Crnoj Gori Luki Zelioliju povodom velikog broja žrtava od epidemije koronavirusa u toj zemlji.
"Poštovana Ekselencijo g-dine Zelioli, u ime Nove Demokratske Snage Forca i u svoje lično ime, želim da izrazim svoje najiskrenije saučešće vama i italijanskom narodu u vezi epidemije koronavirusa. Pandemija koja je proglašena gotovo u cijelom svijetu iz dana u dan uzima žrtve, ali primljene vijesti iz Italije duboko nas potresaju. U ovim teškim trenucima, mi smo uz italijanski narod i uz porodice žrtava kako bi svi zajedno prebrodili zajedničku ljudsku bol. Neka Bog ublaži njihovu tugu i počivaju u miru", piše u telegramu Cungua.
Predložili dvije mjere.
"Neophodno je da se svakoj porodici u Crnoj Gori dostavi paket pomoći, poput onoga koji je podijeljen porodicama u opštini Tuzi", kazali su iz DF-a Demokratski front (DF) poziva Nacionalno koordinaciono tijelo da napravi realnu procjenu dosadašnje pomoći koja se podijelila ugroženom stanovništvu.
Vijesti.me | Sourcefabric

Bonus video: