Rampe na parkinzima pod kontrolom i u doba korone

Iz Glavnog grada “Vijestima” su odgovorili da radnici “Parking servisa” na naplatnim punktovima imaju svu neophodnu zaštitnu opremu - maske i rukavice, kao i sredstva za ličnu i opštu higijenu
1095 pregleda 0 komentar(a)
Danima gotoov prazan parking u centru Podgorice, Foto: Slavko Radulović
Danima gotoov prazan parking u centru Podgorice, Foto: Slavko Radulović

Rijetki su automobili ovih dana na javnim uređenim parkinzima u Podgorici, ali nadležni još nijesu odlučili da sve rampe podignu, a zaposlenima dozvole da ostanu kući dok traju mjere protiv širenja korona virusa.

Iz Glavnog grada “Vijestima” su odgovorili da radnici “Parking servisa” na naplatnim punktovima imaju svu neophodnu zaštitnu opremu - maske i rukavice, kao i sredstva za ličnu i opštu higijenu.

“Tečnost za dezinfekciju ruku, kao i tečnost za dezinfekciju radnih površina. Svi zaposleni su blagovremeno obaviješteni o novonastaloj situaciji i preporukama Instituta za javno zdravlje, kojih se moraju pridržavati”, navode iz Glavnog grada.

Odgovarajući na pitanje “Vijesti” da li će rampe biti podignute, saopštili su da “kada je u pitanju rad objekata ‘Parking servisa’ oni rade shodno procjeni odgovarajućih službi i prema potrebi se otvaraju i zatvaraju”.

Gradonačelnik Ivan Vuković, kako je ranije saopšteno iz Pg biroa, obišao je radnike “Parking servisa”, a tom prilikom ga je direktor tog preduzeća Nusret Banović upoznao sa radovima koje ekipe trenutno izvode.

Radnici, navodi se, intenzivno rade na obnovi horizontalne i vertikalne signalizacije i održavanju parkinga na više javnih parkirališta i garaža.

Istaknuto je da se Vuković lično uvjerio da radnici poštuju propisane preporuke i preventivne mjere izdate od strane nadležnih zdravstvenih institucija i uprave Glavnog grada, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Bonus video: