Medenica: Sudovi do daljnjeg nastavljaju rad u posebnom režimu

Prvobitne odluke o posebnom režimu rada sudova, važile su do 30. marta, a novom Odlukom one se produžavaju do daljnjeg
1604 pregleda 1 komentar(a)
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević
Vesna Medenica, Foto: Savo Prelević

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, donijela je Odluku o produžetku mjera o posebnom režimu rada u svim sudovima.

Imajući u vidu, da su mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, za suzbijanje suzbijanje širenja koronavirusa u Crnoj Gori i dalje na snazi, odlučeno je da se mjere o posebnom režimu rada sudova, za vrijeme trajanja epidemije, produže do dalje odluke, navodi se u saopštenju Vrhovnog suda.

Prvobitne odluke o posebnom režimu rada sudova, važile su do 30. marta, a novom Odlukom one se produžavaju do daljnjeg.

Aktom o uvođenju mjera od 16.03.2020. godine, propisan je poseban režim rada u svim sudovima. Mjere se mogu pronaći na sajtu www.sudstvo.me.

Dopunom Akta od 19. marta, predsjednicima sudova je ukazano na mjere, koje je potrebno preduzeti u cilju sprječavanja širenja koronavirusa u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i Istražnom zatvoru.

Još jednim Aktom, koji je donijet istog dana, detaljnije je uređen rad sudske administracije za vrijeme trajanja posebnog režima rada sudova.

Stranke dok traje epidemija COVID-19, ne dolaze u sud, ali se sva neophodna komunikacija stranaka i suda odvija nesmetano. Vrhovni sud Crne Gore pismena prima putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte: vrhsud@sudstvo.me, a kontakt telefon pisarnice je 020/665-388.

Bonus video: