Budva: Carević i Božović obišli Crveni krst i volontere

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje već je izdao mjeru po kojoj su trgovinski objekti, apoteke, pošte, banke, drugi privredni subjekti i institucije dužni da obezbijede prvenstvo pružanja usluga volonterima Crvenog krsta i Tima za zaštitu i spašavanje
2142 pregleda 1 komentar(a)
Carević i Božović sa volonterima, Foto: Vuk Lajović
Carević i Božović sa volonterima, Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Opštine Marko Carević i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović posjetili su Crveni krst Budva i njihove volontere koji su na usluzi građanima Budve uslijed novonastale epidemije virusa Covid-19.

Volonteri Crvenog krsta pomažu starijim i onima koji su u obaveznoj izolaciji, kao i svim građanima kojima je u ovoj teškoj situaciji pomoć potrebna. Volonteri najugroženijim sugrađanima pomažu obavljajući umjesto njih kupovinu namirnica i ljekova, plaćanje računa kao i druge obaveze.

Predsjednik Opštine je rekao da su ovi volonteri ponos grada i da su po svojoj brizi i humanosti pravi heroji u situaciji koja nas je zadesila. Pozvao je sva preduzeća i privrednike da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu rad Crvenog krsta, kako bi volonteri imali sve uslove da nesmetano obavljaju svoju humanu misiju.

"Volonteri su “na prvoj liniji” pomažući nesebično našim sugrađanima i svaka pomoć im je dobrodošla, dodao je Carević.

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje već je izdao mjeru po kojoj su trgovinski objekti, apoteke, pošte, banke, drugi privredni subjekti i institucije dužni da obezbijede prvenstvo pružanja usluga volonterima Crvenog krsta i Tima za zaštitu i spašavanje.

Bonus video: