Uprkos zabrani, rekreativci vikendom ne mogu bez Trebjese

"Bez obzira što u Nikšiću nije zabilježen ni jedan slučaj korona virusa, građani moraju biti svjesni da predstoji težak period u naredne dvije sedmic", navodi se u saopštennju Komunalne policije
3404 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Nikšića, Foto: Luka Zeković
Detalj iz Nikšića, Foto: Luka Zeković

Proteklog vikenda, prema riječima načelnika nikšićke Komunalne policije, Novice Milović, u park šumi Trebjesa, gdje je zabranjeno kretanje, bio je prisutan veći broj rekreativaca, dok na drugim lokalitetima, branama na Krupačkom i Slanom jezeru i u gradskom parku, građani su poštovali mjere zabrane. Radnim danima, kako je kazao, Nikšićani su uglavnom poštovali mjere koje je donio Nacionalni koordinacioni tim.

„Proteklog vikenda smo utvrdili da postoje još tri nova lokaliteta kojima se naši sugrađani okupljaju i to ne u malom broju, a to su park šuma Blace, Poklonci i Zabran kralja Nikole u Župi. Sigurno je sugrađane ohrabrilo to što u našoj opštini nemamo slučajeva COVID-19, pa su se proteklih dana i opustili”, navodi se u saopštenju Komenalne policije, koje potpisuje Milović.

Novica Milović
Novica Milović(Foto: Svetlana Mandić)

Kako je istakao, bez obzira što u Nikšiću nije zabilježen ni jedan slučaj koronavirusa, građani moraju biti svjesni da predstoji težak period u naredne dvije sedmice i da moraju podići samodisciplinu na najveći mogući nivo da bi iz ove situacije izašli sa što manje štetnih posledica.

“Veoma je teško iskontrolisati i biti na svakom mjestu opštine, stoga sami građani moraju biti svjesni i odgovorni prema sebi, porodici i društvu i da će nama i svim drugim službama pomoći samo ako ispoštuju sve donesene mjere. Jedan veći broj odgovrnih građana nas poziva i informiše o svim aktivnostima neodgovornih lica, mjesta i način okupljanja isith, nakon čega mi intrevenišemo ili u saradnji sa drugim nadležnim službama”, navodi se u saopštenju.

Služba Komunalne policije, poručuje načelnik, pojačaće aktivnosti i kontrole u svim djelovima grada.

Bonus video: