JU Zavod "Komanski most": Zabranjene posjete, izlasci korisnika, odlažu se pregledi...

"Donijeli smo: Odluku o zabrani izlaska korisnika iz Zavoda, Odluku o zabrani prijema ovih korisnika, Odluku o odlaganju pregleda korisnika u medicinskim ustanovama van Zavoda, Odluku o nabavci dodatnih količina sredstava za higijenu, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i ostale potrebne opreme", navodi se u saopštenju
867 pregleda 0 komentar(a)
Zavod "Komanski most", Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Zavod "Komanski most", Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Obzirom na novonastalu situaciju prouzrokovanu razvojem epidemije koronavirusa Javna ustanova Zavod "Komanski most" na osnovu Naredbe za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje i suzbijanje Covid-19, donio je privremenu odluku o zabrani posjeta korisnicima, kao i zabranu i odlaganje svih aktivnosti koje na bilo koji način mogu ugrožavati zdravlje i život kako naših korisnika tako i zaposlenih, soapšteno je iz ove ustanove.

"Pored pomenutih, donijeli smo i: Odluku o zabrani izlaska korisnika iz Zavoda, Odluku o zabrani prijema ovih korisnika, Odluku o odlaganju pregleda korisnika u medicinskim ustanovama van Zavoda, Odluku o nabavci dodatnih količina sredstava za higijenu, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, radnog prostora i ostale potrebne opreme", saopšteno je iz JU Zavoda "Komanski most".

U okviru Zavoda formiran je i krizni štab koji koordinira svim aktivnostima, prati dalji razvoj situacije i sa tim u vezi sprovodi potrebne radnje.

U saradnji sa Ministarstvom odbrane sprovedena je i dekontaminacija svih spoljašnjih površina Zavoda, i ovaj postupak će se ponavljati i u narednom periodu.

"Pripadnici Voda hemijsko, biološko, radiološko nuklearne odbrane (HBRNO) Vojske Crne Gore odmah su odgovorili na naš poziv i na tome im se srdačno zahvaljujemo. Zdravstveno stanje svih naših korisnika trenutno je stabilno, te ne postoji nijedna naznaka mogućeg razvoja infekcije unutar Zavoda. Medicinska služba sprovodi 24-časovni pojačani nadzor kako bi sve promjene bile pravovremeno uočene i tretirane", navodi se u saopštenju.

Iz JU Zavoda "Komanski most" zamolili roditelje, staratelje, članove porodica i ostala lica bliska korisnicima za razumijevanje i podršku za sve donešene odluke.

"Cijeneći Vašu opravdanu brigu, još jednom molimo da se suzdržite od posjeta u ovom periodu te ispoštujete odluke koje su donešene u ,svakako najboljem interesu svih nas. Možete nas kontaktirati svakodnevno putem telefona, a članovi stručne i medicinske službe pružiće Vam sve potrebne informacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: