MJEŠTANI DONJIH LUGA TRAŽE OBNOVU ZGRADE

Škole se sjete samo uoči izbora

Od Ministarstva prosjete, lokalne uprave i uprave škole traže da ubrzaju neophodne aktivnosti kako bi djeca iz ovog naselja iduću školsku godinu dočekala u učionicama koje će ispunjavati sve neophodne uslove za adekvatno odvijanje nastave
102 pregleda 0 komentar(a)
škola Donje Luge, Foto: Tufik Softić
škola Donje Luge, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 01.02.2019. 02:05h

Mještani prigradske beranske Mjesne zajednice Donje Luge već dvije godine traže od Ministarstva prosvjete da u što kraćem roku preduzme odgovarajuće mjere u cilju rekonstrukcije ruinirane školske zgrade, koja je radila kao područno odjeljenje OŠ “Radomir Mitrović“. 

Podsjećaju da je škola zbog dotrajalog objekta zatvorena za upotrebu i da đaci nastavu pohađaju u prostorijama Saobraćajnog fakulteta, udaljenog nekoliko kilometara od centra naselja.

“Školska zgrada u Donjim Lugama već dugi niz godina se nalazi u katastrofalnom stanju. Krajnje je neprimjereno što se nije ranije krenulo sa njenom rekonstrukcijom“, pišu mještani prigradskog naselja sa oko 3.000 ljudi. 

Od Ministarstva prosjete, lokalne uprave i uprave škole traže da ubrzaju neophodne aktivnosti kako bi djeca iz ovog naselja iduću školsku godinu dočekala u učionicama koje će ispunjavati sve neophodne uslove za adekvatno odvijanje nastave.

Školska zgrada napravljena je prije sedam decenija zahvaljujući radu i takozvanim samodoprinosima mještana. 

I u posljednjoj kampanji za lokalne izbore ukazano je da je nedopustivo da se stara školska zgrada nalazi u takvom stanju i obećano je da će to biti jedan od prioriteta među velikim brojem projekata najavljenih za rekonstrukciju i ponovno stavljanje u funkciju.