"markentišku kampanju usmjeriti na online komunikaciju"

TO Budva: Turistička privreda spremna da odgovori izazovu kada se situacija stabilizuje

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa relevantnim Nacionalnim i opštinskim službama i institucijama, pomno prati situaciju nastalu usljed proglašenja pandemije i to kako na lokalnom tako i globalnom nivou, kazala je direktorica Turističke organizacije (TO) Budva, Maja Liješević
3233 pregleda 5 komentar(a)
Maja Liješević
Maja Liješević

Turistička privreda Budve je, usljed novonastale situacije, spremna na usaglašavanje i korekciju cijena kako bi bila konkurentna na tržištu, kaže direktorica TOB-a Maja Liješević. Marketinšku kampanju sada će usmjeriti na online komunikaciju i to prvenstveno ka prioritetnim tržištima i individualnim gostima.

Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa relevantnim Nacionalnim i opštinskim službama i institucijama, pomno prati situaciju nastalu usljed proglašenja pandemije i to kako na lokalnom tako i globalnom nivou, kazala je direktorica Turističke organizacije (TO) Budva, Maja Liješević.

Posljedice pandemije virusa COVID19 će se osjetiti na turizam, ocijenila je ona, naglasivši da je turistička privreda spremna da odgovori izazovu kada se situacija stabilizuje.

Tada je, kaže Liješević, neophodna brza i efikasna reakcija.

“U tom smislu, mi iz Turističke organizacije Opštine Budva ćemo preduzeti aktivnosti u smjeru kampanje. Prateći stanje na tržištima sada znamo da je online komunikacija nešto što je dominantan oblik marketing alata. Mi ćemo se usmjeriti prema tome, i to prema onim tržištima koja su nam u ovom momentu najvažnija - domaće tržište, tržište regiona, zemlje bivseg SSSR-a a za period glavne sezone i postsezone tržište Zapadne Evrope.”

Posebnu pažnju, kaže ona, treba usmjeriti ka individualnom gostu.

“To je nešto što kao mali sistem možemo iskoristiti, u periodu sezone, naravno, čim se završi ova situacija. Imamo velike sisteme, kao što su hoteli, i male, privatne hotele i privatni smještaj koji će se morati prilagođavati tržištu. U ovom trenutku, na neki način privatni smještaj može biti u prednosti, jer su oni ti koji su okrenuti individualnom turizmu.”

Ljesevic istice da je u tim trenucima neophodna pomoc I podrska sa nacionalnog nivoa.

“Tu nam je važno da od strane nacinalnog niova imamo neke olakšice prema javnim preduzećima koje se bave promocijom, prije svega mislim na lokalne Turističke organizacije, u smislu olakšica kada je proces javnih nabavki u pitanju.”

Novonastala situacija direktno utiče na finansijski plan i budžet TOB-a.

“Stoga možemo reći da je ova predsezona i za nas izgubljena. To je direktna šteta, jer su otkazani aranžmani privrede, i to odmah utiče i na naš budžet. Naglašavam da je naš budžet projektovan i upravo zavisi od same turističke sezone", nevela je ona.

Kako je istakla u izjavi za agenciju Infobiro Montenegro, to se odnosi na programske aktivnosti, ali i na redovno godišnje poslovanje TO.

"Radimo na tome da se naš plan i program, kada dođe do stabilizacije, revidira u skladu sa projektovanim prihodima koje ćemo morati da redukujemo. I već se pripremamo da napravimo prioritete u našim programskim aktivnostima, jer je cilj da se u ovoj godini naša privreda stabilizuje. Nadamo se tome već u junu, kada bismo počeli sa redovnim aktivnostima, kako bi se u periodu glavne turističke sezone, a pogotovo postsezone, nadomjestili određeni gubici", kazala je direktorica budvanske TO.

Preporučujemo za Vas