"MASKE, ODIJELA, NAOČARE, TOPLOMJERI, TESTOVI, RESPIRATORI"

U PG dopremljeno 17 tona medicinske opreme: "Neće biti dovoljno ako se građani ne budu pridržavali mjera"

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je sa aerodroma da Crna Gora potpuno spremna ulazi u period u kojem se očekuje vrhunac epidemije
32623 pregleda 52 komentar(a)
Večeras na Aerodromu Podgorica, Foto: Vlada Crne Gore
Večeras na Aerodromu Podgorica, Foto: Vlada Crne Gore

Sedamnaest tona medicinske opreme vrijedne oko dva miliona eura koju je kupila Vlada Crne Gore dopremljeno je večeras u Podgoricu, saopšteno je iz Vlade.

"Više od milion zaštitnih maski, 20.000 medicinskih odijela, 15.000 zaštitnih medicinskih naočara, 150 toplomjera za brzo mjerenje temperature, 3.000 testova za testiranje briseva koronavirusa i 20 mobilnih respiratora – samo su dio opreme koju je Vlada kupila", istakli su iz Vlade.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović poručio je sa aerodroma da Crna Gora potpuno spremna ulazi u period u kojem se očekuje vrhunac epidemije.

Milutin Simović
Simović(Foto: Vlada Crne Gore)

"Sa ovom opremom i onom opremom od prije neki dan crnogorski zdravstveni sistem je opremljen za izazove koji slijede u narednim danima. Dakle, za ključnu i odlučujuću borbu protiv koronavirusa ulazimo odlučno i spremno", rekao je Simović.

Iz Vlade je saopšteno da su Simović i ministar zdravlja Kenan Hrapović izjavili da sva ova oprema neće biti dovoljna ako se građani ne budu pridržavali propisanih mjera.

"Sve ono što je obezbijeđeno i ono što ćemo obezbijediti u narednim danima biće dovoljno ako svi zajedno i dosljedno budemo poštovali sve ono što su mjere i preporuke koje dolaze od struke, a koje se pretaču u naredbe koje objavljuje Ministarstvo zdravlja. Dakle, idemo i dalje zajedno i složno sa ključnom brigom za zdravlje i živote svih naših građana", poručio je Simović.

Hrapović je pozvao građane da ostanu u svojim domovima.

Kenan Hrapović
Hrapović(Foto: Vlada Crne Gore)

"Sva ova oprema ne može i neće nam biti dovoljna ako ne budemo poštovali naredbe i preporuke zdravstvenih vlasti i onoga čega svi moramo da se pridržavamo a to je ostanimo kod kuće, ostanimo u svojim domovima, sačuvajmo sebe, sačuvajmo druge od nas. I danas i sjutra svi medicinski radnici očekuju od svakog građanina u Crnoj Gori da ih podrži i da poštuje ono što je preporuka zdravstvene struke. Molim vas ostanimo svi u svojim domovima", kazao je Hrapović.

Preporučujemo za Vas