Abazović čestitao Dan studenata: Vi ste nosioci promjena u društvu

Prema njegovim riječima, studenti moraju pokazati svoju odlučnost u borbi da od Crne Gore prave mjesto iz kojeg se neće odlaziti nakon studija već u kojem će se moći stvarati i usavršavati i pristojno i dostojanstveno živjeti
869 pregleda 2 komentar(a)
Dritan Abazović, Foto: URA
Dritan Abazović, Foto: URA

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović čestitao je danas Dan studenata 4. april, navodeći da su kroz istoriju studenti uvijek igrali važnu ulogu i bili katalizator društvenih dešavanja i nosioci promjena u svakom društvu.

“Koračajte hrabro i ostavljajte trag za sobom. Promijenite Crnu Goru na bolje i budite generacije pobjednika. Studentska populacija je bogatstvo svakoga društva i na njoj leži budućnost svake države. Svojim znajem, vrijednošću i upornošću studenti su ključni faktor za progres svakog društva. Nadam se da će naši studenti znati i umjeti da od Crne Gore prave modernu, evropsku i razvijenu državu”, navodi Abazović u čestitki.

Prema njegovim riječima, studenti moraju pokazati svoju odlučnost u borbi da od Crne Gore prave mjesto iz kojeg se neće odlaziti nakon studija već u kojem će se moći stvarati i usavršavati i pristojno i dostojanstveno živjeti.

“Dragi studenti, srećan vam vaš dan. Prisjetitite se zbog čega i u čije ime ga bilježavate. Osvrnite se na stvarnost koju živimo u zemlji i sami dajte pitanje na odgovor – Da li je ovo ono šta sjutra želimo? Vi ste najmoćniji kreatori budućnosti ove države, ona je prirodno i resursno najljepša država na svijetu. Dajte svoj doprinos da učinimo i život u njoj takvim”, poručio je on.

Bonus video: