Ristić: Službe u crkvi u Šavniku bez prisustva građana, neko želi da nam podmetne

"Nepoznati počinilac ovom objavom u isto vrijeme obavještava i poziva narod na bogosluženje u naznačenom vremenskom periodu", naveo je Ristić
5540 pregleda 5 komentar(a)
Crkva Svetog Georgija u Šavniku, Foto: Privatna arhiva
Crkva Svetog Georgija u Šavniku, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 04.04.2020. 15:37h

Paroh parohije šavničke Draženko Ristić demantovao je da će se u crkvi Svetog Georgija u Šavniku nedjeljama održavati službe kojima će moći da prisustvuju i građani.

On tvrdi da je nepoznata osoba na vratima crkve Svetog Georgija postavila obavještenje građanima, da će zbog ublaženih mjera protiv koronavirusa, službe u tom hramu vršiti se u standardnom terminu od 9 časova, 5., 12., 19. i 26. aprila ove godine.

Crkva Svetog Georgija u Šavniku
Crkva Svetog Georgija u Šavniku(Foto: Privatna arhiva)

"Objava je napisana crvenim flomasterom na običnom bijelom papiru, a na dnu stoji kao potpisnik "parohija šavnička". Objava je zalijepljena medicinskom ljepljivom trakom. Nepoznati počinilac ovom objavom u isto vrijeme obavještava i poziva narod na bogosluženje u naznačenom vremenskom periodu", naveo je Ristić.

Dodaje da je "u pitanju klasična podmetačina parohiji i Crkvi".

"Koja ima namjeru da nas optuži da pozivamo narod i time narušavamo poredak i pravila koja su državni organi donijeli za borbu protiv koronavirusa. U pitanju je zla namjera lokalnih bezbožnika i špijuna - nama dobro poznatih, koji ovakvim podmetačinama žele da kupe "carstvo" zemaljsko", naveo je Ristić.

Naveo je da će se službe do daljnjeg obavljati bez prisustva građana.

Bonus video: