Bečić: I studentima je potrebna pomoć

"U skladu sa tim, svim studentima još jednom čestitam praznik uz želju da sledeći dočekaju u perspektivnijem društvu i boljim uslovima studiranja", kazao je Bečić
2492 pregleda 1 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić čestitao je u svoje, i u ime Demokratske Crne Gore Dan studenata.

"Ovaj praznik dočekujemo u, reklo bi se, nikad specifičnijim okolnostima i nikad težim vremenima za studente kao i kompletnu omladinu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Bečić podsjeća da su studenti trenutno odvojeni od svojih fakultetskih jedinica i bez praktične nastave, bez mogućnosti da polažu svoje redovne ispite, i dodaje da su i njihovi studentski domovi, kako vidimo, postali karantini.

"Dan studenata obilježava se u znak sjećanja na žrtvu koju je dao studentski pokret. Studenti kao odgovorni mladi ljudi su ovih dana, svojim aktivizmom, pokazali veliku odgovornost i čovjekoljublje bivajući prva ruka pomoći svima onima kojima je pomoć potrebna. Omladina u Crnoj Gori danas polaže najvažniji ispit, ispit humanosti i solidarnosti. Ispit požrtvovanja", ksže Bečić.

Kako je kazao i studentima je potrebna pomoć.

On smatra da je neophodan adekvatni paket mjera, koji će studentima omogućiti da ne zaostaju u nastavi i izvršavaju svoje obaveze, i on kako kaže, mora biti stavljen u prvi plan od strane nadležnih i Univerziteta.

"Takođe, i studenti moraju imati finansijsku potporu u ovim teškim vremenima. Stoga predlažemo:

- da se svim studentima za ovu studentsku godinu ukine naplata preostalih školarina;

- da se svim studentima za ovu studentsku godinu ukinu sve ostale rente koje naplaćuju fakultetske jedinice;

- da se za sve studente koji su ostali "zarobljeni" u inostranstvu isplati jednokratka novčana pomoć kako bi mogli da prebrode period koji je ispred nas", predlaže Bečić.

"Studentima na kraju poručujemo, skoristite ovo vrijeme da osim humanosti koju svakodnevno pokazujete, unaprijedite postojeća i steknete nova znanja, budite odgovorni i strpljivi. U skladu sa tim, svim studentima još jednom čestitam praznik uz želju da sledeći dočekaju u perspektivnijem društvu i boljim uslovima studiranja", zaključio je Bečić.

Bonus video: