Građani putem sajta www.coronainfocg.me donirali 17.830 eura

Na sajtu su dostupne sve informacije o virusu korona, oboljenju Covid 19, te aktivnostima koje preduzimaju državni organi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji
882 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Za samo četiri dana putem elektronskog servisa „Doniraj i ti“ na sajtu www.coronainfocg.me, građani su donirali Nacionalnom Koordinacionom timu za zarazne bolesti 17 830 eura, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave.

Zvanični sajt Vlade Crne Gore, Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, i Ministarstva javne uprave za informacije i preporuke u vezi sa pandemijom virusa korona pušten je u rad 1. aprila.

Cilj je, kako je ranije saopšteno, da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije za građane o epidemiološkoj situaciji u državi, mjere Vlade Crne Gore, odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbe i preporuke Ministarstva zdravlja, relevantni podaci Insituta za javno zdravlje i Kliničkog centra Crne Gore, te druge informacije iz kredibilnih i zvaničnih izvora.

Na sajtu su dostupne sve informacije o virusu korona, oboljenju Covid 19, te aktivnostima koje preduzimaju državni organi u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Svakodnevno se ažuriraju statistički podaci Instituta za javno zdravlje o broju zaraženih u realnom vremenu.

Sajt sadrži i sve informacije važne za život građana u uslovima epidemije koje se, takođe, ažuriraju svakodnevno. Na sajtu se mogu naći informacije kako zaštiti sebe i druge, kako organizovati život od kuće, a sadrži i čitav set preporuka, tekstova i savjeta koji dolaze od eminentnih psihologa u Crnoj Gori, koji su sa zadovoljstvom prihvatili da volonterski pomognu građanima.

"Putem elektronskog sevisa „Doniraj i ti“ građani, privreda, dijaspora i svi ostali zainteresovani mogu da doniraju novac Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti na siguran način. Nakon realizovane donacije, svaki donator putem maila dobija poruku o uspješno realizovanoj donaciji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: