Bulatović: Opština priprema set ekonomskih mjera za Kolašince

“To što nema registrovanih slučajeva korona virusa u Kolašinu, obavezuje na još veću discipline”, kazao je predsjednik Opštine Kolašin Miloslav Bulatović
1625 pregleda 1 komentar(a)
Milosav Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Milosav Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Ažurirano: 05.04.2020. 13:58h

Predsjednik Opštine Kolašin i rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Milosav Bulatović najavio je da je u pripremi “set ekonomskih mjera,kojima će se obezbijediti povoljnosti za građane, privrednike, poljoprivredne, proizvođače…”

“Lokalna uprava sa svojim sekretarijatima i stručnim službama priprema set ekonomskih mjera, kojima će, u skladu sa svojim mogućnostima, obezbijediti povoljnosti za gradjane, privrednike, poljoprivredne proizvodjače. Cilj nam je da svi zajedno damo doprinos, kako bi sačuvali radna mjesta, a time i ekonomsku i razvojnu supstancu naše opštine”, rekao je Bulatović.

On je zahvalio je građanima Kolašina, za koje tvrdi da “odgovorno i discplinovano provode mjere i naredbe Vlade, Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) i Instituta za javno zdravlje (IJZ)”.

“Želim da zahvalim građanima koji su savjesno i odgovorno ispunili ili ispunjavaju obaveze izolacije i samoizolacije i tako čuvajući sebe,čuvaju svoju porodicu ali i sugrađane. Zahvaljujem pripadnicima OB i Komunalne policije, koji su 24 sata angažovani na kontroli i nadzoru primjene propisanih mjera i naredbi Vlade I NKT”, napisao je Bulatović.

On je, kako kaže zahvalan zdravstvenim, radnicima u javnim službama i preduzećima, zaposlenim u trgovinama, bankama,Pošti…

“Zahvaljujemo prosvjetnim radnicima koji posvećeno i stručno, u otežanim uslovima,organizuju nastavu na daljinu .Zahvaljujemo i pozdravljamo naše male i velike učenike koji vrijedno uče u kućnom ambijentu poštujući poruku sa školske table „I zdravlje i znanje“, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, Opštinski tim za zaštitu i spasavanje, iz sata u sat, prati razvoj situacije. Podsjeća da se “kroz saradnju sa Crvenim krstom organizuje dostavljanje pomoći u hrani i higijenskim paketima ugroženim stanovnicima seoskog i gradskog područja”.

“Dostavljaju se ljekovi a servisiraju se i potrebe domaćinstava koja su u izolaciji i ne mogu izaći iz kuće. Pratimo situaciju snabdjevenosti u kolašinskim trgovinama, koja je zadovoljavajuća. Komunalno preduzeće čini velike napore da sve javne površine budu što čistije”, piše , između ostalog, u Bulatovićevom saopštenju.

On je poručio sugrađanima da to što u Kolašinu, do sada, nema registrovanih slučajeva korona virusa, “obavezuje na još disciplinovanije i odgvornije ponašanje”.

Bonus video: