Nikšić: Izgorio krov i sprat kuće u Bogetićima, vatrogasci intervenisali i u Kličevu, Rastocima...

„Odmah po dojavi o požaru upućeno je dvoje vozila sa osam vatrogasaca. Kada su stigli požar je već bio u razbuktaloj fazi – gorio je krov i gornji sprat kuće. Uspjeli su da lokalizuju požar i spriječe da donji sprat izgori, dok je gornji sprat i krov potpuno uništeni”, kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Veselin Gardašević
5046 pregleda 0 komentar(a)
Porodična kuća Đuračića, Foto: Privatna arhiva
Porodična kuća Đuračića, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 06.04.2020. 11:42h

Juče su nikšićki vatrogasci imali pune ruke posla. Najgore je bilo u selu Cerovo, u Bogetićima, gdje je na porodičnoj kući Đuračića izbio požar i tom prilikom je pričinjena velika materijalna šteta. Povrijeđenih srećom nije bio, ali je izgorio krov i gornji sprat kuće.

Gorjela porodična kuća Đuračića
Gorjela porodična kuća Đuračića(Foto: Privatna arhiva)

„Odmah po dojavi o požaru upućeno je dvoje vozila sa osam vatrogasaca. Kada su stigli požar je već bio u razbuktaloj fazi – gorio je krov i gornji sprat kuće. Uspjeli su da lokalizuju požar i spriječe da donji sprat izgori, dok je gornji sprat i krov potpuno uništeni”, kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spašavanja, Veselin Gardašević.

Nikšićki vatrogasci juče su gasili i vatru koja je zahvatila veću količinu sijena u naselju Kličevo i brzom intervencijom spriječili da vatra zahvati kuću, koja je bila u blizini, zatim komine u Rastocima i Ulici “Žarka Zrenjanina”, smeće u Gračanici i travu i nisko rastinje u selu Brestice.

Bonus video: