MNISTAR POSJETIO USTANOVU NA SJEVERU

Purišić: Korisnici bjelopoljskog Doma starih se ponašaju odgovorno i disciplinovano

Purišić je izrazio zadovoljstvo stanjem koje je zatekao u domu starih
1513 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje
Sa sastanka, Foto: Opština Bijelo Polje

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić posjetio je danas Dom starih u Bijelom Polju. Direktor Doma za stare Dejan Pavićević upoznao je ministra sa načinom funkcionisanja te ustanove.

Purišić je izrazio zadovoljstvo stanjem koje je zatekao u domu starih.

"Još 14. marta na sastanku sa svim direktorima javnih ustanova smo dogovorili da se preduzmu opsežne mjere: da se zabrane izlasci, da se zabrane posjete, prijem novih korisnika i ostale mjere kako bi zaposleni sačuvali svoje korisnike od unosa virusa" – podjsetio je ministar Purišić.

Kako bi korisnici Doma i zaposleni u toj ustanovi imali svu neophodnu zastitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, u pomoć je pritekao i Opštinski tim za zaštitu i spašavanje.

“Zajedno sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem, koji se nalazi na čelu tima u Bijelom Polju smo obezbijedili potrebnu opremu za Dom starih. Takođe, informisan sam da su komunalne i ostale službe pomagale oko održavanja čistoće i dezinfekije javnih površina, tako da sa optimizmom isčekujumo buduće dane", istakao je Purišić.

Od kako je u Crnoj Gori potvrđen prvi slučaj obolijevanja od koronavirusa, zaposleni u bjelopoljskom Domu starih, čine sve kako bi spriječili pojavu virusa COVID-19 među najranjivijom populacijom.

"Situacija u Domu je zadovoljavajuća. Nemamo korisnike sa bilo kakvim simptomima, držimo se svih preporuka i instrukcija koje smo dobili od našeg Ministarstva i Instituta za javno zdravlje. Dodatno smo uveli i izolaciju zaposlenih, koji su čitave nedjelje sa korisnicima i na taj način smanjujemo mogućnost da se pojavi virus u našu instituciju” - kazao je direktor Pavićević.

Na sastanku kojem su prisustvovali predsjednik Opštine Petar Smolović i generalni direktor Direktorata za socijalno staranje Goran Kuševija zaključeno je da se korisnici Doma starih ponašaju odgovorno i disciplinovano.