Radovi u Župi teku, uprkos koroni

Uveliko teku poslovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice
3456 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na putu u Župi, Foto: Luka Zeković
Radovi na putu u Župi, Foto: Luka Zeković

Iako su skoro svi poslovi stali, u nikšićkoj Župi uveliko teku radovi na rekonstrukciji glavne saobraćajnice.

Nakon što su završena prva dva kilometra, nastavljeni su radovi na još četiri kilometra, do brane na Liverovićkom jezeru. Vrijednost radova svih šest kilometara je oko 1,5 miliona eura, a sredstva je obezbijedila Opština Nikšić.

“Vjerujem da ova situacija sa koronavirusom neće omesti realizaciju ovog i nekoliko drugih veoma bitnih projekata za koja su obezbijeđena sredstva i čekaju svoju realizaciju, kao što je izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena, rekonstrukcija škole, asfaltiranje oko šest kilometara seoskih puteva, izgradnja poligona u selu Zagrad, rekonstrukcija kule Voltica…”, kazao je “Vijestima” predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Župa Dragoljub Radulović.

Podsjetio je da im je predsjednik Vlade Duško Marković, prilikom radne posjete Nikšiću i Župi, obećao sredstva za rekonstrukciju dionice od brane do sela Morakovo.

“Na taj način, mještani Župe imaće sigurnu saobraćajnicu koja im je jedina veza sa opštinom Nikšić. Raduje me da se jednim upornim djelovanjem došlo do toga da sve državne institucije prepoznaju potrebe mještana Župe i da se utvrdi dinamika za realizaciju projekata koji će doprinijeti da njeni mještani imaju bolje uslove za život. Župa postepeno postaje mjesto koje će biti primjer jedne uređene ruralne zajednice”, uvjeren je predsjednik MZ.

Svjestan je, kako je kazao, da će na tom putu biti potrebno još dosta aktivnosti i valjanih projekata, ali smatra da im sadašnji odnos Vlade, lokalne uprave i firme “Uniprom metali” daje za pravo da vjeruju da će uspjeti da predviđene aktivnosti na adekvatan način realizuju.

“Vrijeme pred nama će dati odgovore da li će to zaista tako i biti. Mi u Župi ćemo sigurno biti istrajni na tom putu, jer Župa to zaslužuje”, poručio je Radulović.

Bonus video: