UNDP: U toku proces prikupljanja ponuda od dobavljača

Ugovorom je predviđena nabavka 100 respiratora, deset mobilnih rendgenskih uređaja i kontigenta zaštite za zdravstvene radnike
1041 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori u procesu je prikupljanja ponuda od dobavljača i informacija o rokovima isporuke medicinske i lične zaštitne opreme za zdravstvene radnike, na osnovu ugovora koji su potpisali sa Delegacijom Evropske unije (EU) u Crnoj Gori.

Nakon što je EU opredijelila tri miliona eura za hitne potrebe crnogorskog zdravstvenog sektora u borbi protiv koronavirusa, ugovor o nabavci opreme potpisali su Delegacija EU u Crnoj Gori i UNDP.

Ugovorom je predviđena nabavka 100 respiratora, deset mobilnih rendgenskih uređaja i kontigenta zaštite za zdravstvene radnike.

Tender za nabavku opreme je raspisan, a iz UNDP su agenciji MINA kazali da se očekuje da će prikupljanje ponuda biti završeno krajem sljedeće sedmice.

Oni su rekli da će se konkretni rokovi isporuke razlikovati, u zavisnosti od dobavljača i zemlje porijekla proizvoda.

„Naš cilj je da nabavku i isporuku svih traženih artikala sprovedu što prije moguće, uprkos trenutnim ograničenjima na svjetskom tržištu, a da pritom ne idemo nauštrb kvaliteta proizvoda“, poručili su iz UNDP.

Bonus video: