MJERE OPŠTINE STUPAJU NA SNAGU U ČETVRTAK

U Beranama zatvorena aerodromska pista, spomen parka na Jasikovcu i četiri gradska parka

"Imajući u vidu da je na petoj sjednici Opštinskog tima konstatovano da se socijalna distanca u većini slučajeva ne poštuje, osim za vrijeme trajanja zabrane kretanja, onda je iz tog razloga donijeta naredba da se prostor beranskog aerodroma ne koristi u pomenute svrhe", navodi se u saopštenju
6533 pregleda 5 komentar(a)
Jasikovac, Foto: Opština Berane
Jasikovac, Foto: Opština Berane
Ažurirano: 08.04.2020. 21:01h

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Berane u cilju sprečavanja širenja virusa KOVID -19 donio je privremene mjeru zabrane korišćenja spomen parka na Jasikovcu, kao i četiri gradska parka (Cvetni park, park pored Hrama, veliki park pored Lima i park u MZ Stari grad). 

Takođe se zabranjuje korišćenje aerodromske piste u svrhu rekreacije i sporta, kao i zabrana saobraćaja za motorna vozila na ovom prostoru, saopšteno je iz Opštine Berane.

"Imajući u vidu da je na petoj sjednici Opštinskog tima konstatovano da se socijalna distanca u većini slučajeva ne poštuje, osim za vrijeme trajanja zabrane kretanja, onda je iz tog razloga donijeta naredba da se prostor beranskog aerodroma ne koristi u pomenute svrhe", navodi se u saopštenju.

Kako pojašnjavaju, dodatni razlog za takvu odluku je i to što će pomenuti prostor u narednom periodu, ukoliko se ukaže potreba, koristiti specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima naše opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane.

"Ovim mjerama želimo da istaknemo koliko je, u ovom trenutku, važno da naši građani ostanu kućama i na sigurnom", navodi se u saopštenju.

Ove mjere, kako su kazali,  važe od sjutra pa do prestanka Naredbe Vlade Crne Gore.

"Nepostupanje po mjerama Naredbe Vlade Crne Gore podliježe se krivičnoj odgovornosti u skladu sa članovima 287 i 302 krivičnog zakona Crne Gore. Još jednom apelujemo na građane da se pridržavaju Naredbe kako bismo eventulnu mogućnost pojave i širenja virusa KOVID -19 sveli na minimum", navodi se u saopštenju.

Oni su podsjetili da u Beranama do danas, prema informacijama iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore i beranske Opšte bolnice, nije registrovan nijedan slučaj koronavirusa.