MUP: Požari u Beranama, Kolašinu i Pljevljima stavljeni pod kontrolu

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane da se uzdrže od nekontrolisanog paljenja prikupljenog materijala sa svojih imanja
1002 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2020. 19:10h

Zbog velikog broja požara, naročito na sjeveru Crne Gore, avioni Avio helikopterske jedinice MUP bili su angažovani na gašenju požara.

Kako je saopšteno iz MUP-a, požari su gašeni u opštinama Berane, Kolašin i Pljevlja, te da su svi požari stavljeni pod kontrolu i spriječena dalja materijalna šteta.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apelovao je na građane da se uzdrže od nekontrolisanog paljenja prikupljenog materijala sa svojih imanja i poziva na savjesnost i odgovornost u ovoj situaciji, kada je značajan dio kapaciteta sistema zaštite i spašavanja stavljen u funkciju zaštite od epidemije izazvane korona virusom.

"Direktorat za vanredne situacije MUP-a će, zajedno sa ostalim subjektima u sistemu zaštite i spašavanja i dalje pratiti situaciju i u skladu sa razvojem događaja na terenu reagovati, shodno predviđenim procedurama", saopšteno je iz MUP-a.

Bonus video: