PREMIJER ČESTITAO PESAH

Marković: U zajedništvu pronaći snagu da iz bitke s epidemijom izađemo sa najmanje posljedica

"Mudrost i hrabrost da se suočimo sa do sada najvećom prijetnjom po čovječanstvo, leži u vjeri za dobro zdravlje i bolje sjutra svakog građanina i svake porodice", navodi premijer
1012 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me, Gov.me, Gov.me, Gov.me, Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me, Gov.me, Gov.me, Gov.me, Gov.me

Predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković, čestitao je u ime Vlade i u svoje ime predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Đorđu Raičeviću i građanima jevrejske vjeroispovijesti Pesah, praznik kojim se obilježava oslobađanje jevrejskog naroda iz drevnog ropstva.

„Simbolično, ove godine u vrijeme nastupajućih blagih dana, skoro sve zemlje svijeta pa i Crna Gora pokušavaju da se izbore sa epidemijom koja ugrožava ono što je najvrjednije. Uvjeren sam da smo pravovremenim i odlučnim djelovanjem uspjeli da situaciju u Crnoj Gori držimo pod kontrolom. Mudrost i hrabrost da se suočimo sa do sada najvećom prijetnjom po čovječanstvo, leži u vjeri za dobro zdravlje i bolje sjutra svakog građanina i svake porodice. Zato imamo imperativ da, u zajedništvu koje čini vertikalu multinacionalnog i multivjerskog bića Crne Gore, pronađemo snagu da iz ove bitke izađemo sa najmanje posljedica. Stoga svim vjernicima čestitam praznik, sa željom da ga ove godine provedu u zdravlju, u svojim domovima, štiteći i sebe i svoje najbliže“, navodi se u čestitki Markovića.

Preporučujemo za Vas