Ambasada SAD: Letom iz Podgorice otputovalo 26 američkih državljana i rezidenata

"Veoma smo zahvalni na podršci koju smo dobili od crnogorskih vlasti koja je, uz uspješnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom i Velikom Britanijom, olakšala organizaciju putovanja naših građana u vrijeme ove neviđene krize. Saradnja u cilju realizacije današnjih bezbjednih letova pokazuje koliko možemo postići kada radimo zajedno", kazala je Rajnke
5486 pregleda 4 komentar(a)
Detalj sa aerodroma u Podgorici, Foto: Ambasada SAD u Podgorici
Detalj sa aerodroma u Podgorici, Foto: Ambasada SAD u Podgorici

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici organizovala je jutros let aviona Montenegroerlajnza iz Podgorice kojim je 26 američkih državljana i rezidenata otputovalo za London odakle će dalje nastaviti put ka SAD, saopšteno je danas iz Ambasade SAD.

"Na letu do Londona avion se zaustavio u Sarajevu gdje je primio još 22 američka drzavljanina i rezidenta. Državljani Kanade, Mađarske, Irske, Holandije, Srbije, Južne Koreje, Švajcarske i Velike Britanije takođe su se ukrcali u avion u Podgorici i Sarajevu", istakli su iz Ambasade SAD.

Američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajnke bila je na aerodromu da poželi Amerikancima, koji su privremeno boravili u Crnoj Gori, bezbjedan i brz povratak kući.

"Najznačajniji prioritet Stejt dipartmenta je bezbjednost i dobrobit američkih građana u inostranstvu. Tokom krize COVID-19, Stejt dipartment je omogućio repatrijaciju više od 45.000 Amerikanaca iz cijelog svijeta. Na povratku iz Londona avion Montenegroerlajnza dovodi kući crnogorske i bosanskohercegovačke državljane, uključujući 15 crnogorskih srednjoškolaca koji su pohadjali škole u Sjedinjenim Državama kroz FLEX program obrazovne razmjene koji finansira Stejt dipartment"m kazali su iz Ambasade SAD.

"Veoma smo zahvalni na podršci koju smo dobili od crnogorskih vlasti koja je, uz uspješnu saradnju sa Bosnom i Hercegovinom i Velikom Britanijom, olakšala organizaciju putovanja naših građana u vrijeme ove neviđene krize. Saradnja u cilju realizacije današnjih bezbjednih letova pokazuje koliko možemo postići kada radimo zajedno", kazala je Rajnke.

Bonus video: