Đukanović posjetio Tuzi: Stanje stabilno, ne smijemo izvesti zaključak da je borbi kraj

Đukanović je naglasio da nema važnijeg interesa Crne Gore nego da se spriječi širenje infekcije koronavirusom i zaštiti zdravlje građana
8626 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Mjere koje su u Tuzima preduzele nadležne zdravstvene institucije i državni organi u potpunosti su bile opravdane i sada je stanje u toj opštini stabilno, poručeno je tokom posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Tuzima.

Đukanović je kazao da su, zahvaljujući odgovornom odnosu stanovnika Tuzi i implementaciji tih mjera, proizvedeni efekti koji "sve čine jako srećnim i zadovoljnim".

„Odgovoran odnos građana potvrđuje da su građani sa tog prostora, kao i u mnogim ranijim događajima iz starije i novije istorije, u svakom kritičnom momentu pokazali punu odgovornost prema Crnoj Gori i njenim strateškim interesima“, rekao je Đukanović.

On je naglasio da nema važnijeg interesa Crne Gore nego da se spriječi širenje infekcije koronavirusom i zaštiti zdravlje građana.

„Kao što vidimo, to radimo dosta uspješno, a efikasno i odgovorno ponašanje u datim okolnostima stanovnika Opštine Tuzi nam svima daje dodatno ohrabrenje, podsticaj i predstavlja uzoran primjer“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, zahvaljujući odgovornom odnosu građana Crne Gore, situacija je i dalje pod kontrolom, a trendovi u pogledu širenja bolesti veoma su ohrabrujući za sve koji žele da odgovorno promišljaju sadašnjost i budućnost Crne Gore.

„Posljednjih tri dana imamo jednocifrene podatke kada je u pitanju širenje zaraze u Crnoj Gori. Sve to ubjedljivo svjedoči da se sistem uspješno nosi sa tim problemom i da građani podržavaju taj sistem odgovornim odnosom prema propisanim mjerama“, rekao je Đukanović.

On je poručio da svi moraju da pokažu istrajnost.

„Sve ovo što sam kazao je ohrabrujuće i podsticajno za građane Crne Gore, posebno one koji su na prvom frontu borbe protiv širenja zaraze koronavirusom, ali ne smijemo nikako izvesti zaključak da je kraj toj borbi i da se možemo opustiti u odnosu na sadašnji nivo odgovornosti“, naveo je Đukanović.

On je zahvalio volonterima u Tuzima koji su obezbijedili efikasnu dostavu hrane i ostalog što je neophodno svakom stanovniku i domaćinstvu u toj opštini.

„Želim, takođe, da afirmišem ulogu ne samo zdravstvenog sistema, nego i svih uniformisanih razlika, bilo da je riječ o pripadnicima policije ili Vojske Crne Gore, koji su pomogli uspješnoj implementaciji mjera koje preduzima država“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, sa izuzetnom zahvalnošću odnose se prema svim donatorima koji su tokom prethodnih dana i sedmica pomogli napore Crne Gore bez ikakve rezerve i razlike.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je da su disciplina, ponašanje i odgovornost najbolji način da se virus pobjedi.

Nik Đeljošaj
Nik Đeljošaj(Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore)

“Zadovoljstvo mi je da smo svi zajedno kao jedan tim, sa Nacionalnim koordinacionim tijelom, Kliničkim centrom i Vladom, uspjeli da pošaljemo lijepu poruku na koji način možemo da funkcionišemo i da zajedno prebrodimo sve situacije“, rekao je Đeljošaj.

On je zahvalio Đukanoviću na današnjoj posjeti i na tome što pokazuje solidarnost, odgovornost i poštovanje za ono što su do sada postigli.

„Nadamo se da ćemo se, kao što smo danas konstatovali, poslije ovoga svi sastati u ljepšim okolnostima, da zajedno radimo na razvoju opštine Tuzi i Crne Gore“, zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: