"CIJENA JE VELEPRODAJNA, UVEĆANA ZA PDV"

Ministarstvo zdravlja: U apotekama "Montefarma" se prodaju maske iz komercijalne nabavke, a ne iz donacija

"Napominjemo da je donirana oprema namijenjena samo za zdravstverne radnike i sve one koji moraju da obavljaju radne zadatke, a podrška su ukupnom zdravstvenom sistemu"
11750 pregleda 31 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.04.2020. 15:10h

Zaštitne maske koje se prodaju u apotekama "Montefarma" su dobavljene direktno od proizvođača, bez posrednika i cijena po kojoj se prodaju je veleprodajna, uvećana za 7 odsto PDV-a i iznosi 0,51 euro po komadu.

To je saopšteno iz Ministarstva zdravlja.

Iz Građanskog pokreta URA, danas su od Vlade Crne Gore zatražili da odgovori "zbog čega je dio kontigenta zaštitnih maski koji je prethodnih dana iz donacija stizao u Crnu Goru sada u prodaji u državnim apotekama "Montefarm"".

Iz Ministarstva zdravlja su saopštili i da se donirane maske "ne prodaju u apotekama Montefarma, već samo maske iz komercijalne nabavke".

"Napominjemo da je donirana oprema namijenjena samo za zdravstverne radnike i sve one koji moraju da obavljaju radne zadatke, a podrška su ukupnom zdravstvenom sistemu", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Iz Montefarma su pojasnili da je porudžba i plaćanje pomenitih maski izvršeno 20. marta, odnosno prije nego su u Crnu Goru stigle donacije.

"Apoteke rade od 8 do 18 časova, subotom takođe, a apoteke koje rade 24h nijesu mijenjale radno vrijeme. Koristimo priliku da apelujemo na građane da prilikom boravka u našim apotekama poštuju ograničenja kada je u pitanju broj osoba koje u istom trenutku mogu boraviti na 10m2 prostora, da poštuju međusobno rastojanje kao i broj maski koje mogu kupiti", saopšteno je iz Montefarma.

Preporučujemo za Vas