Katić i Samardžič: Uskrs slavi zajedništvo, ono koje je nephodno jer samo solidarni, poštujući različitosti koje nas jačaju

"Neka vam je srećan Uskrs, provedite ga u miru, radosti i porodičnom blagostanju"
1067 pregleda 0 komentar(a)
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi
Katić i Samardžić, Foto: Opština Herceg Novi

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti i sveštenstvu čestitamo Uskrs, u ime Opštine Herceg Novi, saopšttili su predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik SO Nikola Samardžić u uskršnjoj čestitci (po gregorijanskom kalendaru).

"Blage uskršnje dane dočekujemo suočeni sa velikim izazovom za naše društvo i cijeli svijet, pandemijom koronavirusa. U trenutku kada su sve naše snage usmjerene na očuvanje zdravlja, neka čovjekoljublje kao temeljna vrijednost hrišćanstva podstakne da svi doprinesemo sopstvenoj i zaštiti svojih najbližih.Uskrs slavi život, a to je ono za šta se u ovom trenutku svi borimo.Uskrs slavi zajedništvo, ono koje je nephodno jer samo solidarni, poštujući različitosti koje nas jačaju, uzajamnim poštovanjem i brigom za drugoga možemo prebroditi sva iskušenja. Uskrs slavi ljubav i slogu, one sa kojima pobijeđujemo svaku nedaću i koračamo kroz život njegujući vrijednosti koje čovjeka čine boljim. Uskrs slavi vjeru i nadu, dočekajte ga uvjereni da ćemo pobijediti pandemiju i uskoro se okupljati u dobrom zdravlju. Neka vam je srećan Uskrs, provedite ga u miru, radosti i porodičnom blagostanju", navodi se u uskršnjoj čestitici.

Bonus video: